Da li je slučaj Meštrovićeve skulpture “Miloš Obilić” odraz opšteg srpskog košmara?

Pokucaj na vrata BIA zbog umetničkog dela

Ostavite komentar


  1. Prvo što nova vlast treba da uradi jeste da utvrdi da li je Pobednik falsifikovan tokom navodne rekonstrukcije. Dalje sve ide samo od sebe.

  2. Moze li neko da proveri sta se desilo sa ikonama iz srpskih manastira na Kosovu koje su 1998. godine premestene u vilu Milosevic-Markovic? Mirjana Markovic je „objasnjavala“ da oni“nisu vernici, ali da su ikone u njihovom domu da bi se sacuvale“. Treba li komentar?

  3. Nemam dilemu da će narod, čim skulptura opet bude u Narodnom muzeju, pohrliti da je vidi. Kao što je video i pre nego što je premeštena. Da ne bude zabune, u narod ubrajam i članove pomenute stranke.

  4. Meštrovićev „Miloš Obilić“ je prvo premešten u BIA, da bi se lakše izvršila „tranzicija“ u nečiju privatnu kuću. Ionako od kako je Keramičar tamo, nagomilao je starletski kadar, koje paradiraju u što oskudnijoj odeći, pa niko i ne gleda u skulpture.

  5. Nar. muzej odmah da trazi vracanje skulpture. Posle ce biti kasno. Pljacka na vidiku .

  6. Meštrovićeva skulptura liči na srednjovekovnog srbskog viteza isto koliko je i BIA.srpska i štiti interese srpskog naroda.Tako da je sve tamo gde treba da jeste.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.