Dani Beogradskog dramskog pozorišta u Novosadskom pozorištu 1Predstava "Sumrak bogova", foto: Dragana Udovičić

U Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház uslediće dani Beogradskog dramskog pozorišta u sklopu kojih će, 18. i 19. maja, biti izvedene predstave „Sumrak bogova“ i „Crna kutija“.

Predstavu Sumrak bogova je po motivima filma Lukina Viskontija na scenu postavljao reditelj Jagoš Marković, a likove tumače glumci Slobodan Boda Ninković, Branka Katić, Isidora Simijonović, Vladan Milić, Pavle Pekić, Jovo Maksić, Milan Čučilović, Milica Zarić i Vanja Nenadić.

Uglađena rođendanska proslava prerasta u brutalnu, krvavu „igru stolica”, u kojoj u svakom krugu neko ispadne, tačnije izgubi život, a maske civilizacijske nadgradnje ubrzano spadaju, otkrivajući istinski smisao, u krajnjoj slici, ove bestijalne igre moći.

Reditelj Jagoš Marković je o predstavi rekao: „Moramo svedočiti, moramo jedni drugima kazati – da ne bismo pomislili da je sve u redu, da ne bismo utrnuli. E, zato Sumrak bogova.”

Dani Beogradskog dramskog pozorišta u Novosadskom pozorištu 2 Dani Beogradskog dramskog pozorišta u Novosadskom pozorištu 3

Predstavu Crna kutija radio je reditelj Andrej Nosov, a u njoj igraju Ivan Zarić, Ljubinka Klarić, Miloš Petrović Trojpec, Nataša Marković, Andrej Šepetkovski, Ivana Nikolić i Stefan Radonjić.

Svi živimo tri života: javni, privatni i tajni. Nekada smo tajne čuvali u glavi, a danas u SIM kartici. Šta bi bilo kada bi SIM kartica mogla da govori?

Sedmoro prijatelja, okupljenih da dočekaju pomračenje meseca, tokom večere razotkriva svoje najintimnije tajne i žudnje, tražeći izlaz iz igre istine mobilnim telefonima. Šta je istina, a šta tajna? Koliko dobro poznajemo one najbliže s kojima i pored kojih živimo? – pitanja su koja se postavljaju u predstavi Crna kutija.

Karte za predstave mogu se rezervisati putem sajta Novosadskog pozorišta, odnosno mejlom [email protected], ili pozivom na broj 021 657 2526.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari