Darko Bulatović: Evropsko lice savremenog Niša 1Foto: N1

Čuveni Filmski susreti u Nišu na karti festivala domaćeg igranog filma bez sumnje zauzimaju prepoznatljivo i značajno mesto.

Na ponos svih Nišlija, ovaj festival ne predstavlja samo najstariju manifestaciju posvećenu domaćem igranom filmu, već i jedan od najstarijih filmskih festivala u čitavom regionu. Koliko filmskih ili drugih manifestacija je stiglo do zlatne brojke 53? Svakako u malom broju! Iza nas je pola veka iskustva i rada, pola veka duga istorija koja u svetu predano gradi i prezentuje ovaj značajan festival zaljubljenika i znalaca sedme umetnosti. Festival domaćeg igranog filma u Nišu predstavlja kulturni događaj od izuzetnog značaja ne samo za Grad Niš i jugoistočnu Srbiju, već i za afirmaciju kinematografije celokupnog nacionalnog glumačkog ostvarenja – kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Grad Niš – dodaje on – odlično prepoznaje značaj i vrednost Filmskih susreta koji uz Nišvil predstavljaju najbolji reprezent kulturnog i duhovnog života savremenog Niša. Kao svetkovina za sve ljubitelje dobre filmske umetnosti, Filmski susreti u Nišu ne okupljaju samo čitav region, već i brojne turiste iz celoga sveta. Kao takav, ovaj festival promoviše evropsko lice savremenog Niša, kao moderne kosmopolitske sredine utemeljene na najvišim humanističkim vrednostima civilizacijskog društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari