Dečje predstave uživo na internetu 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Za vreme vanrednog stanja dečija pozoriša u Beogradu ipak neće zatvoriti svoja vrata, tačnije, iz zatvorenog pozorišta sele se na internet, preneo je danas Sekretarijat za informisanje grada.

Pozorište lutaka „Pinokio” će igrati predstave bez prisustva publike u svom redovnom terminu svake subote od 12 sati i prenosiće ih uživo preko društvenih mreža – Jutjuba, Fejsbuka i Instagrama.

Najmlađi će imati priliku da uživaju iz svojih domova u najgledanijim predstavama ovog pozorišta kao što su „Tri praseta”, „Pepeljuga“ i „Lepotica i zver“.
Teatar „Vuk“ će takođe organizovati izvođenje i čitanje srpskih narodnih bajki uživo na internetu.

– Želimo da svim našim mališanima ulepšamo ove dane koje moraju da provode kod svojih kuća i da ih na ovaj način ne ostavimo bez kulturnih i edukativnih sadržaja koji su neodvojivi deo njihovog odrastanja i obrazovanja. U narednim danima uputićemo poziv i ostalim pozorištima koja imaju tehničke mogućnosti da se priključe ovoj akciji. Naši najmlađi gledaoci prvu predstavu mogu da očekuju već ove subote, 21. marta – izjavila je Gordana Goncić, podsekretarka za kulturu Grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari