„Depeche Mode” sutra nastupa u rasprodatoj zagrebačkoj Areni 1Depeche Mode, fotografija: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Britanska grupa „Depeche Mode” nastupa u nedelju, 23. jula u zagrebačkoj Areni, u sklopu velike svetske turneje „Memento Mori Tour”. Pored brojnih hitova, posetioci će imati priliku da uživo čuju pesme sa novog, istoimenog, 15. studijskog albuma, piše index.hr. Organizatori su objavili najvažnije smernice za dolazak na zagrebački koncert benda koji je do sada prodao više od 100 miliona albuma i svirao pred više od 35 miliona obožavalaca.

Vrata Arene otvaraju se u 18 sati, kao predgrupa svira britanski ambijentalni trip-hop sastav HÆLOS, a Depeche Mode na binu izlazi u 19.45.

Zabranjeno je donositi torbe veće od A4 formata, preporučuju se torbice, i slično. Strogo je zabranjeno snimanje audio i videozapisa, te unošenje kamera, boca i limenki, laserskih uređaja, hrane, novčanika na lancu, kaiševa i nakita sa šiljcima, kišobrana, tableta i bilo kakve vrste stolica.

Mole fanove da koriste gradski prevoz

S obzirom na to da se grupa zalaže za zelenu budućnost, mole posetioce da prilikom dolaska i odlaska koriste javni prevoz, te da se pobrinu za odvajanje i reciklažu otpada u dvorani, objavila je agencija XOXO.

Iz originalne postave na svoj peti koncert u Hrvatskoj stižu Dejv Gan i Martin Gor.

The Memento Mori Tour njihova je devetnaesta turneja i prva nakon više od pet godina. Počela je krajem marta u severnoameričkim arenama, dva meseca kasnije nastavila se u Evropi, a s dodatnih tridesetak datuma produžena je i na iduću godinu, pa će bend održati ukupno 110 koncerata.

Album Memento Mori nastavak je hvaljenog Spirita iz 2017, koji je dosegao broj 1 u jedanaest zemalja i ušao među prvih pet na muzičkim lesvicama u više od 20 zemalja.

Na albumu su počeli da rade tokom pandemije pa su njegove teme direktno inspirirane tim vremenom, a nakon smrti klavijaturiste Endija Flečera pre nešto više od godinu dana odlučili su da nastave jer su, rekao je najavljujući album Martin Gre, sigurni da bi i on to želeo, što projektu daje dodatni smisao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari