Dizni najavio modernizaciju Bambija, pa se opet našao na meti kritika 1 DISNEY - Album / Album / Profimedia

Diznijevi planovi da Bambiju daju moderan zaokret umanjujući značaj tragične smrti njegove majke izazvali su kritike.

Spisateljica Lindsi Anderson Ber nedavno je rekla za „Kolider“ da radi na scenariju za ponovno snimanje animiranog filma iz 1942. za moderniju publiku.

„Želim da ga oživim za današnju decu na način na koji se mogu više povezati s njim“, rekla je Lindsi, prenosi Index. hr .

Dok je govorila kako bi modernizovala Bambija da bi ga približila današnjoj deci, istakla je da će se film na  drugačiji način baviti smrću Bambijeve majke.

„Ne želim da spojlujem , ali za tretman majčine smrti mislim da su neka deca, neki roditelji ovih dana osetljiviji nego što su bili u prošlosti. I mislim da je to jedan od razloga zbog kojih to nisu pokazali svojoj deci“, rekla je.

Ljudi pišu: „Hoće li Bambija promeniti u losa?“

„Modernizovani Bambi? Ta priča ima poruku i danas“, „Pitam se šta to znači ‘modernizovano’? Hoće li Bambija promeniti u losa?“, „U Bambijevoj originalnoj priči nije bilo ničega što bi vrištalo ‘ovo je napravljeno 40-ih'“, samo su neki od komentara na X-u (bivšem Tviteru).

Podsetimo, Dizni se ranije našao na meti kritika zbog svojih nedavnih promena animiranih klasika, poput izbora glumice crnkinje Hale Bejli koja glumi Ariel u novoj verziji “Male sirene” i “Snežane” u kojoj se zamenjuje sedam patuljaka politički korektnim stvorenjima svih polova, navodi Index. hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari