Dizni najavio tri nova filma "Ratova zvezda" od 2022, odlaže izlazak novog "Avatara" 1Avatar Foto: Wikipedia

Tri nova filma iz sveta „Ratova zvezda“ će stići u filmske sale od decembra 2022. godine, po jedan svake dve godine, saopštio je danas filmski studio Dizni koji je takođe najavio da odlaže za godinu dana izlazak drugog dela filma Avatar, do decembra 2021.

Film „The rise of Skywalker“, deveti nastavak čuvenog serijala „Ratovi zvezda“ koji izlazi u bioskopske sale u decembru ove godine završava originalni serijal započet 1977, a tri nova filma „Ratova zvezda“ koji još nemaju naslov će izlaziti vikend pred Božić svake dve godine od 2022. godine“, saopštila je kompanija Dizni.

Dizni, koji je 2012. kupio Lukasfilm, nije dao detalje o ta tri filma.

Dugo odlagan film Džejmsa Kamerona „Avatar 2“ će, prema novom planu, izaći u bioskopske dvorane 17. decembra 2021, umesto decembra 2020. kako je najavljeno u poslednjoj izmeni datuma. Nastavci koji slede su takodje pomereni na 2023, 2025. i 2027.

Kameronov „Avatar“ i danas drži rekord za prihode od prodatih karata (2,79 milijardi dolara) mada preti da ga nadmaši film „Avengers:Endgame“.

Ove najave znače da će Dizni vladati bioskopskim salama narednih devet sezona za Božić ili sa filmom iz sage „Avatar“ ili „Ratova zvezda“ izuzev jedne godine 2020. A za decembar 2020. kompanija je planirala izlazak filma „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story) Stivena Spilberga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari