Đogo: Ne dozvoljavam nijednom drugom kolegi da radi po mom scenariju 1Foto: Pixabay/pashminu

Odlučili smo da ne nastavimo dalju saradnju sa rediteljem Balšom Đogom, čiji smo honorar u potpunosti isplatili i kome se zahvaljujemo na dosadašnjem radu, saopštili su Nemanja Mićić i Vladan Anđelković iz kuće „Omega prodakšn”, producenti filma „Košare”, u saopštenju dostavljenom redakciji portala Nova.rs.

Odgovor dvojice producenata filma „Košare” usledio je pošto je Đogo na svom Fejsbuk profilu objavio da mu je od njih „stigao ultimativni zahtev da promeni scenario i da ga učini u toj meri ‘lakšim’ da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi”.

https://www.facebook.com/balsadjogo/posts/10222433118672582

Đogo objašnjava da svi u ovom poslu znaju da je to „tempo rada brži nego na sitkomu u studiju”, na šta on nije želeo da pristane.

Producentski dvojac najavljuje da će u narednih nekoliko dana javnosti predstaviti novog reditelja i da nastavljaju da rade „na projektu na koji ćemo svi da budemo ponosni”.

Kao dodatak, Đogo je u odvojenom obraćanju na svom Fejsbuk profilu objavio i da je upoznat sa činjenicom da producenti traže novog reditelja, te da je u tom slučaju spreman za podnošenje tužbe za povredu autorskih prava.

„Naš scenario, svaka stranica je zaštićen u Autorskoj agenciji i u mom ugovoru sa Omega produkcijom stoji da taj scenario mogu raditi samo ja kao reditelj. Ne dozvoljavam nijednom drugom kolegi da radi po mom scenariju i obavestavam ga unapred da ću ga tužiti sudu za povredu autorskih prava jer uvek ima neko ko hoće da radi, a čujem da producenti uveliko traže takvog.”

https://www.facebook.com/balsadjogo/posts/10222441368758829

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari