Dodeljene nagrade festivala Alternative film/video 1

U Velikoj sali Doma kulture Studentski grad večeras su saopštene odluke žirija Festivala novog filma i videa ALTERNATIVE FILM/VIDEO 2016.

Žiri u sastavu Marina Gržinić, autorka iz Slovenije, Iv Heler (Eve Heller) autorka iz Austrije i Peter Čerkaski (Peter Tscherkassky) iz Austrije doneli su odluku o filmovima koji su se našli na Listi značajnih ostvarenja Festivala. Autori nagrađenih filmova imaće priliku da u narednih godinu dana, kao gosti rezidencijalnog programa, snime film u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG.

Na Listi značajnih ostvarenja našli su se sledeći filmovi: Soft Power, Elena Artemenko, Rusija (Meko oružje, Elena Artemenko), In, Over & Out, Sebastian Brameshuber, Austrija, Francuska (Ući, izaći i gotovo, Sebastijan Bramešuber), More Dangerous Than a Thousand Rioters, Kelly Gallagher, Sjedinjene Američke Države (Opasnija od hiljadu demonstranata, Keli Galager), Raw material, Jean-François Reverdy, Francuska (Sirovi materijal, Žan-Fransoa Reverdi), Schizophrenia, Yuri Muraoka, Japan (Šizofrenija, Juri Muraoka).

Žiri je odlučio da uvrsti u Listu i film Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji autora Dalibora Barića iz Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari