Festival dokumentarnog filma Dok#2 u Kombank dvorani 1Foto:Fonet/Ognjen Steavnović

Šarl Aznavur, Lučano Pavaroti, Suzi Kju, Dejvid Linč, Lars Von Trir, Diego Maradona, samo su neki od velikana koji su ostavili za sobom neizbrisivi trag, a čija će životna priča biti ispričana na drugom falu dokumentarnog filma Dok#2, koji se održava od 29. januara do 2. februara u Kombank dvorani.

Direktor festivala Igor Toholj je na konferenciji za novinare naveo da će 90 odsto filmova biti premijerno prikazano kao i da festival prikazuje dokumentarce zanimljive za najširu publiku ali isto tako i one jednako vredne za profesionalce.

Festival će biti svečano otvoren 29. januara filmom o Šarl Aznavuru, a među gostima festivala biće i režiser Mark di Domeniko i Miša Aznavur, sin poznatog muzičara.

Toholj je naveo se u mnogim filmovima poput onog o velikom francuskom šansonjeru i Maradoni maestralno koristi arhivski materijal.

Ovogodišnji festival predstaviće filmove u pet selekcija. Pored glavnog programa po prvi put biće predstavljene još četiri celine: Enter Dok, Muzičke priče, A La Carte i Portreti.

Urednik filmskog programa RTS -a Nikola Popović je selektor programa A La Carte, iza čije koncepcije stoji potpuna autonomija selektora u odabiru filmova.

On je naveo da će biti prikazani dokumentarci sa kontraverznim temama kao i da nije bilo lako selektovati takve filmove, a da se pri tome ne upadne u zamku teorija zavera. Takođe kako je naveo na konferenciji za novinare sa mnogim filmovima se privatno ne slaže ali je važno prikazati ih publici. U okviru ovog programa biće prikazan film o Stivu Benonu, bivšem šefu strategije Bele kuće kao i Težina lanaca 3 Borisa Malagurskog.

Filmovi će se prikazivati u sali 5 i 6, u Kombank dvorane, a karte su 350 i 400 dinara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari