Domaća premijera serije „Crna svadba“ na Dunav Film festu u Smederevu   1Foto: Promo

Posle velikog uspeha na upravo završenom Sarajevo film festivalu, gde je TV serija „Crna svadba“ prikazivanjem dve epizode doživela svetsku premijeru, ovaj horor psihološki triler imaće domaću premijernu projekciju na 4. Dunav Film festu u Smederevu, koja je zakazana u ponedeljak, 23. avgusta.

U Malom gradu na Smederevskoj tvrđavi publika će takođe imati priliku da vidi dve epozode drame koja se događa u malom mestu u Istočnoj Srbiji, gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija.

Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbednosne agencije BIA ((igra ga Uliks Fehmiu), i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv…

Kako je najavljeno o ovoj seriji, specifičan naziv Crna svadba dolazi od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu.

Ova priča otključava misteriju gde se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima – Petar pokušava da odgonetne šta se zapravo dogodilo, jer je ubica, pre nego što je pucao u sebe, izgovorio reč katabaza, istu onu koju je rekao i njegov pokojni sin pre nego što je izvršio samoubistvo.

A posle čina crne svadbe koju je gledao u selu u kojem se dogodio masakr, on sve više počinje da veruje da se iza svega krije nešto natprirodno…

Kreatori serije  su scenarista Strahinja Madžarević i Nemanja Ćipranić, koji potpisuje i režiju svih deset epizoda serije.

Brojna glumačka ekipa okupila je i glumce iz regiona – pored Uliksa Fehmiua tu su i Jelena Đokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Filip Đurić, Ljiljana Blagojević, Borka Tomović, Anastasija Đurović, Nebojša Milovanović…

Iza ovog projekta stoje produkcijska kuća Firefly i Telekom Srbija, a premijerno emitovanje “Crne svadbe” najavljeno je za jesen ove godine na kanalu Superstar TV i RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari