Draganu Petroviću Peletu “Zoranov brk”, treći u kolekciji 1Foto: PTK "Zoran Radmilović"

Snažnim apluazima i uzvicima bravo publika zaječarskog pozorišnog festivala pozdravila je aktere predstave “Hipnoza jedne ljubavi” Zvezdara teatra, kao i jednoglasnu odluku žirija da “Zoranov brk” za glumca večeri pripadne Draganu Petroviću Peletu za ulogu šumara Ranka.

U prepunoj sali teatra koji nosi ime Zorana Radmilovića kao hipnotisana publika je pratila „Hipnozu jedne ljubavi“ Dušana Kovačevića po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, koja govori o “ljubavi prema bližnjima i zemlji, kojoj dugujemo sve što imamo”, kako kaže

sam Kovačević. Dragan Petrović Pele statueti „Ćurana“dobijenoj na nedavno završenim Danima komedije u Jagodini za ulogu doktora Vase, dodao je i „Zoranov brk“.    -Volim da dobijam nagrade. Svako voli da bude pohvaljen ali se unapred ne nadam. Miran sam što se toga tiče. – kazao je Petrović po dodeli nagrade za glumca večeri.Govoreći o radu na samom komadu Petrović ističe da mu je bilo zadovoljstvo raditi sa kolegama: “To su moji nekadašnji studenti. Ja inače imam dva brka i mogli su nekom od njih da daju jer su i oni učestvovali u toj zajedničkoj hipnozi. i publike i nas na sceni.

Na pitanje novinara koliko je svestan da, u njegovoj igri ima nešto od te začudne Zoranove pojave na sceni, Dragan Petrović kaže:

-Hvala vam na tome, ne znam koliko imam od Zoranove pojave, drago mi je ako to mislite i ako se to možda vidi, ne znam. To mi laska, prosto ne znam šta da vam kažem.

Pre „Hipnoze jedne ljubavi“ inače poslednje predstave u takmičarskoj konkurenciji 26. „Dana Zorana Radmilovića“

u pozorišnom klubu održano je i javno čitanje drame “Gorocvet 2012” dr Milivoja Mlađenovića. Ovogodišnji festival u slavu glumca u Zaječaru završava se večeras dodelom nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu, vizuelni identitet i najbolju predstavu po oceni publike. Pozorište „Zoran radmilović“ će u čast nagrađenih večeras igrati komad „Svađa, krađa itd“

Rikija Nedovića. Tokom dana biće potpisan Protokol o saradnji između Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda i zaječarskog pozorišta, nakon čega će studenti ovog fakulteta izvesti predstavu “Biti Il ne biti” po tekstu Viljema Šekspira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari