Dragoljub Petrović dobitnik Nagrade za satiričnu hrabrost 1Foto: Novi optimizam

Međunarodni festival „Satira fest“ u organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga biće održan prekosutra od 19.30 sati u Maloj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Ovogodišnji „Satira fest“ posvećen je 90. godišnjici rođenja satiričara Vladimira Bulatovića Viba pod sloganom „Satira na pola koplja“.

O Vibovom delu govoriće književni kritičar Vitomir Teofilović, a na festivalu će biti uručene nagrade „Rastko Zakić“ Ljiljani Krstić za najbolju satiričnu pesmu „Ima takvih“ i Milku Stojkoviću za najbolju satiričnu priču „Mesto pod suncem“.

Ovogodišnji dobitnik Nagrade za satiričnu hrabrost Beogradskog aforističarskog kruga je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Danas“ Dragoljub Draža Petrović.

Muhamed Đerlek Maks dobitnik je nagrade „Nikola Otaš“ za ukupan doprinos satiričnoj karikaturi, a odličje „Zlatni krug“ za afirmaciju satire u svetu ove godine pripalo je Gordani Jović Stojkovskoj iz Severne Makedonije, Babkenu Simonjanu iz Jermenije, Mladenu Vukoviću iz Hrvatske i Milanu Kupeckom iz Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari