Druge “Novosadske pozorišne igre”, od 8. do 15. maja u Pozorištu mladih 1

Drugi međunarodni pozorišni festival profesionalnih pozorišta za decu i mlade „Novosadske pozorišne igre“ održava se u Novom Sadu, od 8. do 15. maja – na obe scene Pozorišta mladih. Otvoriće ih predstava „Koralina“ pozorišta domaćina, van takmičarske konkurencije, u režiji Jakuba Maksimova koji je bio inspirisan novelom Nila Gejmena.

U izboru selektora i direktora festivala Mihajla Nestorovića, u konkurenciji za nagrade, publika će videti 12, prema selektorovim rečima – izuzetnih evropskih pozorišnih ostvarenja za decu i mlade: budimpeštanski „San letnje noći“, riječke „Zamrznute pjesme“, celjsku „Kozu na sudu u Višnjoj gori“, banjalučko „Bio jednom jedan lav“, skopsku „Ronju“, telavivsko „Kada je sve bilo zeleno“, beogradske „Hajdi“ i „Mogućnost zabavljanja kod ptica“, špansku „Geometriju duše“, podgoričko „20.000 milja pod morem“, varnsku (Bugarska) „Alisu u svetu ogledala“ i berlinske „Klovnovske kuće“.

Tokom festivala, mladi kritičari, čije jezgro čine deca iz Dramskog studija Pozorišta mladih, razgovaraće o predstavama s njihovim stvaraocima.

U žiriju, koji će odlučivati o najboljima, ove godine su: novinarka i teatrološkinja Olivera Milošević, glumica Maja Lučić i kostimografkinja Milica Grbić Komazec.

Festival se zatvara 15. maja u 19.30 proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada najboljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari