Drugi Pozorišni festival Parobrod krajem novembra 1Foto: Promo

Drugi po redu Pozorišni festival Parobrod održaće se od 21 do 26. novembra 2022.

Na festivalu ćemo, pored predstava koje već neko vreme čine stalan repertoar, imati prilike da pogledamo i dva nova ostvarenja.

U pitanju je performans 25 čaša vina po tekstu Dijane Milošević koji ujedno i otvara ovogodišnji festival u ponedeljak, 21. novembra u 20 časova.

Baziran na autobiografskim tekstovima rediteljke DAH Teatra u kome ona govori o radu pozorišne trupe koja je nastala u specifičnom istorijskom i političkom kontekstu „zemlje koja više ne postoji“.

U utorak, 22. novembra publici će se predstaviti Ivona Kustudić i Janko Cekić predstavom Revolucionarni put u režiji Janka Cekića.

Predstava ukazuje na probleme parova u savremenom društvu kroz priču koja je smeštena u Americi pedesetih godina prošloga veka.

Treći dan festivala rezervisan je za predstavu Tajne žena koja nam priča o tri žene, njihovim strahovima, stidu, problemima i samopouzdanju. U predstavi igraju Anđela Kiković, Iva Krneta i Sofija Uzunović.

Monodrama Kontrabas biće izvedena u četvrtak, 24. novembra sa sjajnim Đorđem Krećom u ulozi kontrabasiste koji slobodno vreme provodi u sobi boreći se sa problemima i upušta se u srdačno izlaganje o svom instrumentu koje postaje sve prisnije i intimnije.

Predstava Dar autorke Milene Đorđević nas očekuje u petak, 25. novembra. Predstava se kroz priču o porodici, ljubavi i prihvatanju različitosti na suptilan i dirljiv način bavi temom autizma.

Festival zatvara predstava Bajkoholik po tekstu Milene Đorđević, u režiji Milana Kovačevića koju izvodi pozorišna trupa U.R.A.

Dve klijentkinje, terapeutkinja i njen supervizor, tragajući svako za svojom srećom i unutrašnjim mirom kroz razotkrivanje sopstvene duše, prepuštaju se čudesnom svetu bajki i bivaju upleteni u mrežu neobičnih međuljudskih odnosa.

Sve predstave počinju u 20 časova, cena ulaznice za svaku predstavu je 500 din. Rezervacije i informacije na 011 414 21 63 i putem mejla organizator@ukparobrod.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.