Dubioza Kolektiv obeležila 20 godina u rasprodatoj pulskoj Areni uz gostovanje zabranjenog pevača 1Foto: Danijel Bartolić

Dubioza Kolektiv sinoć je s 10.000 posetitelja u rasprodatoj pulskoj Areni odsvirala i otpevala svoj najveći regionalni solo koncert kojim obeležava velikih 20 godina postojanja.

Rođendanska svirka označila je i njihovo treće osvajanje najprestižnijeg koncertnog prostora regije, a posebno iznenađenje večeri bilo je gostovanje muzičara čiji je nastup u Puli nedavno zabranjen – gospodina Duška Kuliša.

Arena je prvi put rasprodata na leto 2015, pa 2019, a novi okrenuti olimpijski ciklus značio je da će Dubioza krenuti u još jedno osvajanje Pule.
Ispravnost te odluke pokazala se već s prvim taktovima pesme „Rakija Unites“.

Usledili su ogromni favoriti „U.S.A.“ i „Volio BiH“, te već pri trećoj pjesmi Arena je u potpunosti pustila sve kočnice. Krcati amfitetar tresao se uz klasike „Firma Ilegal“, „Himna generacije“, „Kažu“, „Rijaliti“, „Boom!“ i „Može li“ koji su vodili do prvog vrhunca večeri, neočekivanog gosta kojeg su svi očekivali.

Iz publike se na pozornicu popeo Duško Kuliš, muzičar s kojim je bend nedavno snimio pozivni video, i u potpunosti razvalio narodnjak. Italijanski narodnjak. O sole mio.

Furiozna završnica koncerta na Adria Summer Festivalu pripala je pak velikim hitovima „1. maj“, „Kokuz“, „Valter“, „Blam“ i „No Escape (From Balkan)“ te na samom kraju „Balkan Funku“ i „Brijunima“ kojima je Dubioza zaokružila jedno od svojih najvećih rođendanskih proslava ove sezone.

Od benda koji je te premijerne 2015. već suvereno držao primat u regiji i izgradio impresivnu internacionalnu karijeru Dubioza Kolektiv je osam godina kasnije, na svoju drugu zaokruženu deceniju, u Pulu stigla još jača i moćnija.

Turneja „20 Years High“ kojom obeležavaju 20 godina rada već neko vreme krstari Starim kontinentom, a u sledećim nedeljama pred bendom su Slovenija, Španjolska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Švicarska, ali i nastupi i Meksiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari