"Puležani, volite li narodnjake": Zabranjeni pevač poziva ljude na koncert Dubioze Kolektiv u Puli 1foto: TikTok Screenshot

Kad stigne zabrana od strane vlasti, na bilo koju vrstu muzike, ona će gotovo izvesno dobiti u neku ruku rokenrol tretman. To zna i Dubioza Kolektiv, pa su za svoj predstojeći koncert izabrali Duška Kuliša da ih najavi.

Duško Kuliš je narodni pevač čiji je nastup u Puli zabranjen u prethodnih nekoliko meseci. Na TikToku i Instagramu bosanskog benda pojavila se pesma koju izvodi Kuliš, u kojoj na melodiju njegovog najvećeg hita „Suzo moja Suzana“ poziva ljude iz Pule na koncert Dubioze.

„Neke priče samo kruže, ‘ko to svira u Areni? Kažu da svi narodnjaci u Puli su zabranjeni. Ne pitaj me kol’ko košta, eurima kartu plaćaš, a kada u sevdah padneš, ti na bis ćeš da ih vraćaš. Puležani, Puležanke, volite l’ narodnjake? U Areni Dubioza sviraće… Puležani, Puležanke, brzo karte kupite, valjda neće i ovaj da zabrane“, zapevao je Kuliš ali ovog puta uz muzičku pratnju Dubioze Kolektiv.

Dubioza Kolektiv u pulsku Arenu stiže 13. avgusta, a nakon ovog klipa pojavilo se i pitanje, da li će Kuliš možda i pored zabrane biti gost Dubioze.

Da podsetimo, gradonačelnik Pule Filip Zoričić je početkom ove godine zabranio održavanje koncerta koji je već bio rasprodat u pulskom Domu sportova, i to zbog toga jer mu se ne dopada ova vrsta muzike. Tada su trebali da nastupe Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Koncert je organizivala koncertna agencija Hiljadarka, koja je za to sa Pula Sportom bila dogovorila zakup dvorane za 25. mart. Međutim, gradonačelnik je saznao za koncert i sve otkazao, a odluku je potvrdio Trgovački sud u Pazinu. Ovu odluku je čak i hrvatska rokenrol i kulturna javnost ipak osudila kao krajnje besmislenu i nedemokratsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari