Dve ulaznice po ceni jedne: Healeos, Konstrakta, Shortparis i mnogi drugi na dočeku Nove godine 13. januara u Novom Sadu 1Foto: Darko Mareš, EPK

Na dočeku 13. januara u u Novom Sadu u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nastupiće novosadski di-džej Space Motion & Tribe, uz Undercatt, još jedno veliko ime svetske elektronske scene. U sličnom ritmu iz regiona stižu hrvatski lajv tehno sastav ABOP, koji će nastupiti u Radničkom domu. Pozorište mladih ugostiće zvezde iz Londona, Haelos, dok u Srpsko narodno pozorište stiže dobitnica Elle Style Awards priznanja, Konstrakta i Zemlja gruva.

Rok, indi i alternativni zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka. Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu.

Veliko interesovanje za koncerte u okviru novosadskog Dočeka 13. januara još uvek je u jeku, pa je tako za najavljene nastupe rasprodato 90 odsto ukupnog kapaciteta. Baš zbog toga, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” organizuje još jednu akciju koja će trajati 9. i 10. januara, tokom koje će publika moći da kupi dve ulaznice po ceni jedne.

Svi zainteresovani mogu kupiti ulaznice za koncerte sa numerisanim mestima na prodajnom mestu GigsTix mreže u Pariskom magazinu, dok karte za koncerte na kojima mesta nisu numerisana publika može kupiti u okviru celokupne GigsTix prodajne mreže, kao i onlajn na njihovom sajtu.

Za manje od mesec dana rasprodate su ulaznice za nastupe jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke r’n’b princeze Nneke u Sinagogi, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale – Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize u Srpskom narodnom pozorištu, jednog od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajka Feliksa u Reformatorskoj crkvi, najboljeg džez benda iz Srbije Eyot u Kulturnoj stanici Eđšeg, svetski poznatog sastava Divanhana u Gimnaziji „Laza Kostić”, pevačice duhovne i etno muzike, Danice Crnogorčević u Srpskom narodnom pozorištu i legendarne YU grupe u svečanoj sali NIS-a.

U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda.

Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj. U klubu Trema nastupiće makedonski ska-pank i rege bend Superhiks.

Ulaz na ove nastupe je slobodan. Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docekns.rs.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari