Džejmi Li Kertis: Aktuelna diskusija o "nepo bebama" je osmišljena s ciljem da umanji, ocrni i povredi druge 1Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Džejmi Li Kertis, proslavljena američka glumica, objavila je u petak na svom Instagramu fotografije s roditeljima Tonijem Kertisom i Dženet Li, takođe poznatim glumcima. U istoj objavi ona se osvrnula na aktuelnu diskusiju o tzv. „nepo bebama“, tj. deci poznatih holivudskih zvezda koja su, prema njihovim kritičarima, imala otvorena vrata filmske industrije.

„Ja sam profesionalna glumica od svoje 19. godine, pa me to čini jednom od najstarijih ‘nepo beba’“, napisala je 64-godišnja glumica na Instagramu i dodala: „Nikada nisam razumela, niti ću razumeti koji su mi kvaliteti omogućili da dobijem posao tog dana, ali od mog prvog pojavljivanja u seriji ‘Kvinsi’ kao glumice pod ugovorom za Universal Studios do ove poslednje spektakularno kreativne godine 44 godine kasnije, nema ni jednog dana u mom profesionalnom životu da me neko ne podseti da sam ćerka filmskih zvezda.“


„Aktuelna diskusija o ‘nepo bebama’ je osmišljena s ciljem da umanji, ocrni i povredi druge. Samo da se zna, ja sam se 44 godine snalazila u Holivudu svesna prednosti koje imam zbog povezanosti s drugim slavnim osobama i ne pretvaram se da ih nema“, nastavila je glumica.

Kertis je dalje rekla da joj je „neobično“ mišljenje nekih ljudi da su „nepo bebe“ po automatizmu netalentovane.

„Naučila sam da to jednostavno nije istina. Uvek sam bila spremna da radim i učestvovala sam u najrazličitijim projektima sa hiljadama ljudi, i svaki dan sam pokušavala da unesem svoj integritet, profesionalizam, ljubav i umetnost u svoj rad. Nisam sama“, rekla je zvezda horor filmskog serijala „Noć veštica“.

„Ima nas mnogo. Posvećeni svom zanatu. Ponosni na svoju lozu“, napisala je Kertis o drugima u industriji zabave čiji su članovi porodice takođe poznati.

Zvezda filma „Sve u isto vreme“ završila je svoju objavu molbom ljudima da „budu ljubazni“ jedni prema drugima i da se ne fokusiraju na negativnosti „u ovim teškim danima tolikog besa u svetu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari