"Džodžo Rebit" i "Apokalipsa" danas na Festu 1Foto: Pixabay

Film „Džodžo Rebit“ Novozelanđanina Tajke Vajtitija, koji je bio nominovan za šest „Oskara“, biće danas prikazan na Festu.

Vajtiti je osvojio „Oskara“ za najbolji adaptirani scenario, filma čiji su junaci Roman Grifin Dejvis, Skarlet Džohanson i Sem Rokvel. Na programu devetog dana festivala je „Istinita priča o Kelijevoj bandi“ Australijanca Džastina Kurzela, u kojem igraju Džordž Makej, Nikolas Hoult, Čarli Hanam i Rasel Krou. Publika će moći da vidi i „Apokalipsu danas: Finalnu verziju“ remek dela Frensisa Forda Kopole. „Apokalipsa danas“, u kojoj su glumili Martin Šin, Marlon Brando, Robert Duval, Frederik Forest, Lorens Fišburn, Denis Hoper, Harison Ford, Skot Glen, bila je 1980. nominovana za osam „Oskara“, a nagrađena je sa dva.

Na programu 48. Festa su i „Mutne vode“ Toda Hejnsa, režisera filmova „Nema me“, „Kerol“ i „Daleko od raja“. U „Mutnim vodama“ igraju Mark Rufalo, En Hatavej i Tim Robins. Biće prikazani i „Kišni dani u Njujorku“ osvajača četiri „Oskara“ Vudija Alena, čiji su junaci Timote Šalame, El Faning, Liev Šrajber i Džad Lo.

U glavnom programu festivala biće prikazani „Mladi Ahmed“ Belgijanaca Žan Pjera i Lika Dardena, koji su na Kanskom festivalu nagrađeni „Zlatnom palmom“ za režiju, „Ponašajte se kao odrasli“ Koste Gavrasa, „Malmkrog“ Rumuna Kristija Puja i „Glas“ Ognjena Sviličića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari