Džon Si Rajli biće predsednik žirija za program „Un Certain Regard" na Kanskom festivalu 1Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Džon Si Rajli biće predsednik žirija za program Un Certain Regard na predstojećem Kanskom festivalu, koji će se održati od 16. do 27. maja.

Uz njega, u žiriju će biti još i francuska rediteljka i scenaristkinja Alis Vinokur, nemačka glumica Paula Bir, francusko-kambodžanski reditelj i producent Dejvi Čou i begijska glumica Emili Deken.

„Na Kanskom festivalu sam doživeo toliko jedinstvenih trenutaka, od svog čudesnog prvog dolaska sa Polom Tomasom Andersonom do proslave 50. rođendana na Palais sceni! Činjenica da sam izabran za predsednika žirija za program Un Certain Regard je zaista neverovatna čast“, rekao je Rajli.

„Mnoge od filmova u kojima sam glumio je izabrao festival tokom godina i ništa ne donosi tako poseban osećaj kao poziv na ovo neverovatno godišnje okupljanje najboljeg što film ima da ponudi svetu. Radujem se što ću pomoći u isticanju još jedne nove generacije ljudi koje prave filmove tokom ove posebne prilike, što je ono što je festival radio od početka. Počastvovan sam i oduševljen. Živeo film!“

Rajli je debitovao u programu Un Certain Regard na Kanskom festivalu 1995. godine u filmu Georgia i godinu dana kasnije je na programu bio njegov film Hard Eight.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari