Džoni Dep je ovu crnu komediju nazvao najsmešnijim filmom svih vremena 1Foto: YouTube screen- shot

Pre nego što se našao u kontroverznoj parnici sa bivšom suprugom Amber Herd, Džoni Dep je bio najpoznatiji po ulozi harizmatičnog gusara Džeka Speroua.

Ali malo ljudi zna koji je film inspirisao Depovu izvedbu u Piratima sa Kariba.

Američki glumac otkrio je tokom intervjua za Shortlist, a prenosi Index.hr, da je veliki obožavatelj britanske crne komedije Vithnail i ja u režiji Brusa Robinsona i da su mu likovi iz filma bili inspiracija za Džeka Speroua.

Vitnejl i ja pratimo dva propala glumca, Vitnela i Marvuda, koji odlučuju da odu na odmor da bi pobegli od svega, ali ni taj odmor ne ide po planu. Vithnaila je tumačio Ričard E. Grant, a Marvuda Pol MekGan.

„Vithnail je za mene najbolja stvar koju filmska umetnost može da ponudi. Ima sve što možete da poželite. Histerično je smešan, pun neverovatnih citata, a takođe je i veoma ozbiljan film. Poetičan je. Smatram ga jednim od tri najbolja filma svih vremena“, rekao je Dep.
Nekoliko godina kasnije, glumac je odabrao Robinsonovu crnu komediju kao jedan od filmova koji će biti prikazan na festivalu Glastonberi, gde ga je Dep nazvao „najsmešnijim filmom koji je ikada video“.

„Nijedan film nije uspeo da me toliko nasmeje, ispuni takvom radošću i užasom kao Vithnail i ja! Za mene je ovo vrhunac filmske umetnosti. Genijalno“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari