Džoni Štulić izvređao devojku iz Hrvaca: "Nikakvu ja pesmu njoj nisam posvetio" 1Printscreen youtube - N1 Foto: Stanislav Milojković

Branimir Džoni Štulić je na svom je Scribdu izvređao bivšu devojku Snježanu Banović, s kojom je u vezi bio nekoliko godina.

Snježana Banović, hrvatska pozorišna rediteljka, nedavno je objavila knjigu Hronika sretnih trenutaka – Odlomci iz ludih osamdesetih u kojoj je između ostalog progovorila i o vezi sa Štulićem

Njega je to očito razbesnilo pa se bivšoj devojci obratio u stihovima, piše Index. hr

„Niti sam ja ikada spominjao svoje veze u javnosti, pa ne bih ni sada da ne moram, pošto me ne smeta toliko da drugi prave karijeru na meni, koliko ako se pritom služe neistinama da bi sebi, prostor nalazeći, dali na važnosti“, piše Štulić i dodaje da „stoji da je za neke stihove imao nju na umu“.

„Zabavljalo me, kao, na primjer, putuj kroz život, s velikom (ilirskom) glavom, jer to nije bilo teško za prepoznati, a ima i vrati se u ladicu (a to je već teško prihvatiti).“

„Ponaša se kao alapača“

„I jednom za svagda, ja nikad nisam nikakvu pjesmu njoj napisao, a kamoli posvetio. Pjesme sam sebi i za svoje potrebe radio, a da nije ona slučajno u kadar upala, zasigurno bi koja druga, jerbo ima ih po pjesmama, i muških i ženskih, potonjih. Doduše, nešto više zato što su u ono vrijeme svi pjevali o ženama (hvali more, drž se obale), uglavnom zbog čemerne neje-ice pa se trebalo sa takvima u koštac uhvatiti i prizemnije dejstvovati.
Međutim, ja sam često pod žensku osobu uvodio sebe i obratno, budući da se to u pjesmama može, jer kao što Tin Ujević iznađe, proza je je-anje, a poezija dr-anje. Utoliko se ne smatram pjesnikom, čoče.“

U svom izlaganju Štulić je spomenuo i brakove svoje bivše partnerke i dodao da se Banović „ponaša kao najgora vašarska alapača“.

Priznaje da je kupio knjigu bivše devojke

U Štulićevom obraćanju, koje je gotovo nemoguće prepričati, muzičar ipak priznaje da je pročitao knjigu Snježane Banović.
„Pošto bez alata nema zanata, nabavih primjerak njezinog plaćenog cinkarenja, i zaključih sa guštom kako od mene nije uspela doznati ama baš ništa, mimo rekla–kazala, što je nadoknadila lavinom svojih izmišljenih sranja“, kaže Štulić.
On navodi da Snježana Banović laže o vremenu koje su proveli u vezi te je sve vreme naziva svojom „pratiljom“.
„Avionsku kartu da ide sa mnom nije imala, nit sam na nju urlao preko telefona – nazvah je samo jednom noću iz telefonske govornice, mislim da je prošlo dva mjeseca (još se nalazila u mom iznajmljenom stanu), i pozvah je da dođe (da vidim da l me voli),naravno, bude ono što slućah i na čemu sam joj zahvalan“, kaže, navodi Index. hr.

Celo obraćanje Džonija Štulića u stihovima možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari