EKV na grafikama Vuka Vidora 1

Nešović Fine Arts galerija u saradnji sa svetski priznatim umetnikom srpskog porekla Vukom Vidorom, producent je umetničkih grafika u ograničenom tiražu sa svojeručnim potpisom umetnika posvećenih najvećem rok bendu sa ovih prostora EKV.

Povod je istovremeno objavljivanje remasterizovanog izdanja poslednja četiri albuma ove grupe – Ljubav, Samo par godina za nas, Dum dum i Neko nas posmatra. Inspiracija za grafike su omoti albuma, koje je svojevremeno u saradnji sa ovom grupom dizajnirao Vidor.

“Meni je bila čast da sa mojim prijateljima iz EKV delim svoje vizuelne ideje i stvaram slike koje su intimno vezane za njihov duh i poruke koje su slali preko zvučnika od koncertnih hala do spavaćih soba. Projektom EKV RELOAD ožIvljavamo njihovu estetiku u cilju da EKV predstavimo mimo njihovog statusa najuticajnijeg rok benda sa ovih prostora,  kao umetnički projekat u kojem su učestvovali fotografi, režiseri, slikari i dizajneri“, rekao je Vuk Vidor.

„Grafike u ograničenom tiražu sa originalnim potpisom autora, najpristupačniji su vid umetnosti, koji se može pratiti od umetnosti arnuvoa do pop-arta. Atraktivne su jer im je cena niža od unikatnog dela, a imaju vrednost i autnetičnost originala“, izjavila je Ksenija Marinković, kustoskinja Nešović Fine Arts galerije.

Četiri grafike izrađene su na posebnom grafičkom papiru visokog kvalieta i svaka sadrži svojeručni potpis umetnika olovkom. Tiraž je ograničen na svega 50 komada po grafici.

Dostupne su u pretprodaji pojedinačno i kao komplet od četiri u posebno dizajniranoj ambalaži na sajtu www.nesovicfinearts.com i www.mascomstore.rs, do 15. decembra.

Vuk Vidor umetnik je srpskog porekla koji živi i radi u Parizu. Izlaže u brojnim prestižnim institucijama i na manifestacijama, muzejima, sajmovima širom sveta kao što su Art Basel Miami, Palais de Tokyo u Parizu, The Maison Rouge Foundation u Parizu, Muzej moderne umentosti u Sant – Etjenu (Francuska), Centru za savremenu umetnost u Solunu (Grcka) i Muzeju savremene umetnosti u Lionu (Francuska).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari