Evropska noć pozorišta širom Beograda 17. novembra 1Foto: Noć pozorišta/ Predstava Zajednicki stan

Ovogodišnja Noć pozorišta, koja se i u Srbiji, kao i velikom broj drugih evropskih zemalja održava u subotu, 17. novembra, pod sloganom „Pozorište kroz istorijske ličnosti“.

Kako navode organizatori, širom Beograda biće održano više od 15 različitih predstava, izložbi, predavanja i radionica. Poseban akcenat stavljen je na male, nezavisne i amaterske trupe, jer je ova manifestacija idealan način da promovišu svoj rad „rame uz rame“ sa velikim pozorištima.

Najbogatiji program u Beogradu i ove godine biće upriličen u Kulturnom centru Čukarica, dodaje se u saopštenju, gde će biti izvedene čak četiri predstave i to „Muški dnevnik“, „Kako su postale ružne reči“, „Mandarina pogadža sve“ i „Zajednički stan“. Organizatori navode da su se trudili da program bude žanrovski različit kao i prilagođen svim uzrastima.

U okviru ovogodišnje Noći pozorišta u Beogradu biće realizovan i poseban program „Pozorište u kući“ u okviru koga će trupa Učiteljskog fakulteta u jednom beogradskom stanu i jednoj kući u prigradskom naselju za domaćine i njihove goste izvesti predstavu „Lutka“, u režiji Jadranke Barzut, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari