Evropski skup “Muzej savremene umetnosti u proširenom polju” 17. novembra 1Foto: MSUB

Muzej savremene umetnosti Beograd i međunarodna inicijativa „BITE of Art“ u sredu, 17. novembra, organizuju konferenciju „Muzej savremene umetnosti u proširenom polju” / The Musuem of Contemporary art in the extended field/ koja će okupiti neka od najznačajnijih imena muzejsko-kustoske prakse u Evropi.

Kako je najavio MSUB, cilj konferencije je otvaranje dijaloga o budućnosti savremene vizuelne umetnosti i rada muzeja, o čemu će govoriti Isabelle Bertolotti – direktorka muzeja MAC Lion (Francuska), Jean-Max Colard – kustos Centre Pomipidou muzeja (Francuska), Gunnar B. Kvaran – bivši direktor Astrup Fearnley muzeja u Oslu (Norveška). Prisustvo na beogradskoj konferenciji potvrdili su i Holger Reenberg – direktor Heart – Hearning Art muzeja u Danskoj, Branko Franceski – direktor Nacionalnog muzeja moderne umetnosti u Zagrebu, a očekuju se i predstavnici muzejsko-kustoske prakse i gosti iz Španije, Slovenije, Belgije, Litvanije i Srbije.

Konferencija će se odvijati na engleskom jeziku i biće zatvorena za posetioce (emitivaće se uživo putem Facebook stranice i YouTube kanala Muzeja).

Kako je najavio, MSUB će 17. novembra biti zatvoren, ali će  dan pre toga (utorak 16. novembra), posetioci besplatno moći da pogledaju retrospektivnuizložbu Vladimira Veličkovića “Figura kao izraz egzistencije” koja je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari