Evrosong objavio dve nove, akustične verzije pesama iz Konstraktinog "Triptiha" 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Eurosong je na svom zvaničnom kanalu na Jutjubu objavio dve nove, akustične verzije pesama srpske predstavnice Ane Đurić Konstrakte.

Pored obrade pesme „In Corpore Sano“, objavljena je i još jedna obrada iz triptiha u akustičnoj verziji – pesmu „Mekano“ u pratnji Sonje Lončar.

Kako je navedeno, pesme su napravljene za serijal „Eurosong house party“, kojim žele publiku da upoznaju sa predstavnicima na predstojećem takmičenju u Torinu.

Konstrakta će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja, 12. maja u Torinu, sa pesmom „In Corpore Sano“.

Ona je već nekoliko dana na 11. poziciji po šansama za pobedu na ovom festivalu, što je najbolji plasman od kada je izabrana da predstavlja Srbiju u Italiji ove godine.

Pesma „In corpore sano“ kojom Konstrakta predstavlja Srbiju na „Pesmi Evrovizije“ nalazi se među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, objavio je portal Eurostory.nl.

Konstrakta je u četvrtak svečano ispraćena u Torino, a po prvi put je tom prilikom za medije prokomentarisala situaciju povodom njene uskršnje fotografije i „problematičnih stočića“ čiji je oblik pojedine podsetio na slovo „Z“ i što su oni protumačili kao provokaciju.

Radio-televizija Srbije oštro je osudila neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije.

Tviter je neposredno nakon toga fotografiju obeležio kao „neprimeren sadržaj“, odnosno „potencijalno osetljiv“, a RTS je istu uklonio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari