RTS osudio navode da sto na Konstraktinoj fotografiji predstavlja podršku Rusiji: "Zlonamerno dovođenje u vezu sa političkom situacijom u svetu" 1Foto: Twitter/SerbiaESC

Radio-televizija Srbije oštro je osudila neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“.

„Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu“, stoji u saopštenju RTS-a.

Kako su naveli, stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje.

„Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno. Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu“, zaključeno je u saopštenju.

Podsećamo, Tviterom se širi Konstraktina fotografija i svi gledaju u stočić koji navodno simbolizuje slovo „Z“ – simbol podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Korisnici Tvitera čak i taguju zvaničan nalog Evrovizije i pozivaju da se srpskoj predstavnici zabrani učešće na takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari