Konstrakta o napadima: Stočić je samo stočić, ne izražava moje stavove 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji, svečano je ispraćena danas u Torino, a po prvi put je za medije prokomentarisala situaciju povodom njene uskršnje fotografije i „problematičnih stočića“ čiji je oblik pojedine podsetio na slovo „Z“ i što su oni protumačili kao provokaciju.

Konstrakta, koja je do sada izbegavala da komentariše tu fotografiju, medijima okupljenim u Galeriji RTS, koji su prisustvovali njenom ispraćaju, na pitanje da prokomentariše tu situaciju rekla je: „RTS je izdao saopštenje. Ja bih rekla: Stočić je samo stočić i ne izražava moje stavove“.

Ona je prokomentarisala i nedavni „skok“ svoje pozicije na kladionicama, gde trenutno zauzima 11. mesto među favoritima.

„Ja se ne kladim, ali povremeno dobijam informacije kako stojimo i mislim da to nije loše“, izjavila je Konstrakta.

Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije Ana Đurić Konstrakta svečano je ispred zgrade RTS-a danas ispraćena u Torino, u Italiji.

Na ceremoniji u Radio-televizije Srbije, ona je od ambasadora Italije Karla Lo Kaša dobila je zastavu Italije.

Lo Kašo je rekao da je veoma srećan jer može da pozdravi srpsku predstavnicu i poželi joj uspeh na Evroviziji.

„Kao strastveni pratilac muzike moram da kažem da je ova pesma korak ispred vremena, u svakom smislu“, rekao je italijanski diplomata.

Konstrakta je italijanskom ambasadoru uzvratila pioklonom – cegerom sa peškirom, koji je i njen glavni rekvizit u evrovizijskom nastupu, gde će 12, maja u Torinu Konstrakta nastupiti kao treća.

Ona je rekla je da se njen tim u iščekivanju festivala odlučio „da celu situaciju u vezi sa Evrovizijom drži u domenu zabave“.

Iz Srbije, kao i do sada neće biti moguće glasanje, ali će za Konstraktu moći da glasa dijaspora i publika iz zemalja regiona.

Konstrakta će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja, 12. maja u Torinu, sa pesmom „In Corpore Sano“.

Ona će se za prolaz u finale takmičiti sa predstavnicima Finske, Izraela, Azerbejdžana, Gruzije, Malte, San Marina, Australije, Kipra, Irske, Severne Makedonije, Estonije, Rumunije, Poljske, Crne Gore, Belgije, Švedske i Češke.

Pesma Evrovizije održava se ove godine 66. put.

Na prošlogodišnjem festivalu održanom u Roterdamu pobedio je italijanski sastav Maneskin.

Podsećamo, pesma „In corpore sano“ kojom Konstrakta predstavlja Srbiju na „Pesmi Evrovizije“ nalazi se među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, objavio je portal Eurostory.nl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari