Fantastično prvo veče na 55. Gitarijadi u Zaječaru: Nastupili demo bendovi 1Foto: M.S. / Danas

Prvo polufinalno veče 55. Gitarijade u Zaječaru počelo je nastupom demo bendova, dok su kasnije u revijalnom delu nastupili Ascend, Aleksandar Sedlar, Kerber, Valentino i Texas Flood.

U prvoj polufinalnoj večeri nastupili su Headfull, Čuvaj se psa, Sara Džesika Panker, Riff i Monah koji se takmiče za nagradu publike i nagradu žirija.

Grupa Ascend je prva nastupila u revijalnom delu 55. Gitarijade i žestoko prodrmala mnogobrojnu publiku u Zaječaru.

Nakon Ascenda nastupio je Aleksandar Sedlar, koji je publici poznat po tome da gotovo ne postoji muzički žanr u kome nije ostavio lični pečat kao kompozitor, izvođač i producent.

Grupa “Kerber”, stari poznanici publike u Zaječaru, izmamili su aplauze, koja je tokom koncerta pevala sa njima dobro poznate hitove.

Fantastično prvo veče na 55. Gitarijadi u Zaječaru: Nastupili demo bendovi 2
Foto: M.S. / Danas

Nakon “Kerbera”, nastupila je grupa “Valentino”. Zijo je za medije kazao da je dobra stvor što Gitarijada postoji.

„Sve što ima tradiciju, mora da se zaliva. Isto je i u karijeri. Uspeh možeš postići ali da ga održiš? E tu je mangupluk veliki. Veliki igrači drže velike stvari, kao što je Gitarijada. Treba je održati, ne treba propustiti nijednu godinu i doći do 100-te”, poručio je on.

Fantastično prvo veče na 55. Gitarijadi u Zaječaru: Nastupili demo bendovi 3
Foto: M.S. / Danas

Nastupom grupe Texas Flood završen je revijalni deo 55. Gitarijade u Zaječara, a program se nastavlja večeras.

Prve večeri 55. Gitarijade, više je bilo publike nego ranijih godina, što znači, kako su ljudi iz publike kazali, da je rok još živ i da neće nestati.

Drugo polufinalno veče počinje u 20 sati, a nastupiće TBK iz Beograda, Volvox iz Niša, Ukratko Štef iz Pančeva, Direct Drive iz Zrenjanina i Lust for Thrust iz Novog Sada.

Fantastično prvo veče na 55. Gitarijadi u Zaječaru: Nastupili demo bendovi 4
Foto: M.S./ Danas

U revijalnom delu publici će se od 21 sat predstaviti pobednici 53. Gitarijade – Bendover, a zatim će nastupiti, Bajaga, Piloti i pola sata posle ponoći Ritam nereda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari