Favoritkinja za osvajanje Eurosonga dolazi iz Švedske, a već je jednom pobedila 1Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bez obzira što još nisu ni odlučeni svi predstavnici zemalja na predstojećoj Evroviziji, mnogi favoriti iskaču ispred ostalih, baš kao što je slučaj sa Šveđankom Lorin.

Švedska pevačica Lorin, koja je prema kladionicama trenutna favoritkinja za osvajanje Eurosonga, na švedskom izboru za pesmu Eurovizije otpevaće pesmu Tattoo, a javnosti je bila poznata zbog pesme Euphoria kojom je pobedila na Eurosongu 2012. u Bakuu, piše Index.hr.

Osim ove pesme, Lorin ima brojne druge hitove poput Walk with Me, Neon lights, Sober, In My Head i I’m in It with you.

Lorin je prvbiotno učestvovala u televizijskom takmičenju Idol 2004. godine, zauzevši četvrto mesto, a sledeće godine je izdala svoj prvi singl The Snake s bendom Rob’n’Raz i postala televizijska voditeljka na TV400.

https://www.youtube.com/watch?v=c6abAgyhIcw

Dok je radila kao producentkinjaa segmenta i rediteljka za nekoliko švedskih reality TV emisija, ušla je na Melodifestivalen 2011. s pesmom My Heart Is Refusing Me, koja je postala jedan od top 10 hitova u Švedskoj. Takođe je u top 20 hitova u Švedskoj ušla singlovima Crying Out Your Name 2012. i Statements 2017.

Pokrenula trend „ponosnog“ pokazivanja dlakavih pazuha

Pobedom na Eurosongu Lorin je u rodnoj Švedskoj nehotice pokrenula trend „ponosnog“ pokazivanja dlakavih pazuha. Sve je počelo kad je kamera na Melodifestivalenu snimila Linu Ehrin kako diže ruke slaveći pobedu favoritkinje Lorin.

Dlakavi pazusi bibliotekarke iz središnje Švedske na nacionalnoj su se televiziji videli tek nekoliko sekundi, ali ubrzo se pojavila fotografija na društvenim mrežama.

U samo nekoliko sati hiljade ljudi je lajkovalo ili ostavilo komentare pune mržnje i uvreda, a osnovane su i razne grupe „za“ i „protiv“ brijanja pazuha.

Zatim su švedske aktivistkinje odlučile da organizuju protest „Povratak dlakama!“ tvrdeći da izmišljene norme lepote služe za kontrolu žena.

Izvor: Index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari