FCS: Nedelja srpskog filma u Iranu 1Foto: Logo

Nedelja srpskog filma u Iranu, koja će biti održana od 23. do 29. avgusta u Teheranu, Tabrizu i Širazu, obuhvatiće projekcije sedam srpskih filmova novije produkcije i tri panel diskusije o odnosima između iranske i srpske kinematografije, saopštio je Filmski centar Srbije.

Nedelja srpskog filma biće otvorena 23. avgusta u Kući umetnosti u Teheranu, projekcijom nagrađivanog filma Ničije dete u režiji Vuka Ršumovića, a na programu su i Anplagd Mladena Kovačevića, Branio sam Mladu Bosnu Srđana Koljevića, Dnevnik mašinovođe Miloša Radovića, Enklava Gorana Radovanovića, Kozje uši Marka Kostića i Rekvijem za gospođu J. Bojana Vuletića.

„Art & Experience“ će u Teheranu, Tabrizu i Golestan sinema kompleksu u Širazu organizovati panel diskusije o odnosima između iranske i srpske kinematografije i mogućnostima saradnje, a na kojima će učestvovati gosti iz Srbije, iranski reditelji i filmski producenti.

U organizaciji ove jedinstvene filmske smotre srpskog filma u Iranu učetvovali su Filmski centar Srbije, Ambasada Srbije u Teheranu i iranska specijalizovana institucija za promociju inostranog filma „Art & Experience“, a uz pomoć Ministarstva kulture i inofrmisanja i Ministarstva inostranih poslova Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari