FCS podelio novac scenaristima i producentima

Ostavite komentar


  1. Ne pratim naš film i događanja oko njega, zbog toga sam prvi put jutros ugledao logotip (i plakat?) FILMSKI CENTAR SRBIJE. Ne znam ko je radio idejno-grafičko rešenje, ali znam da me je ono prosto fasciniralo lepotom i dubinom ideje, ništa manje i jednostavnim grafičkim izrazom, rasporedom crnih i belih površina i sl. Filmska traka, savijena u obliku Vavilonske kule – samo da kažem zbog onih koji možda to ne znaju – simbolično predstavlja ljudsku tvorevinu čiji su svi stanovnici govorili istim jezikom, a to čini i film, isto, na primer, kao i neka skulptura ili umetnička slika. Ne bih dalje objašnjavao ništa o Vavilonskoj kuli, ali čitaocima preporučujem da se pretragom tog pojma na Wikipediji šire obaveste o njoj, o Noju i njegovim sinovima koji su se raselili po svetu itd.

Ostavite komentar


Kultura

INTERVJU Dragan Jovićević, urednik kulture u Radaru i autor „Toplog filma“: Film traži da se odreknete mnogo toga, papir i dalje trpi sve 9

INTERVJU Dragan Jovićević, urednik kulture u Radaru i autor „Toplog filma“: Film traži da se odreknete mnogo toga, papir i dalje trpi sve

Dugometražni hibridni dokumentarac „Topli film” Dragana Jovićevića, koji svojim naslovom aludira na kvir odnose, bavi se ovim fenomenom kroz čak 38 naslova iz srpske i jugoslovenske kinematografije, a mnoge će moguće šokirati što na samom početku gledamo scenu poljupca dvojice muškaraca u vojničkim uniformama snimljenu 1911. godine u prvom srpskom dugometražnom filmu “Život i dela besmrtnog vožda Karađorđa” Čiča Ilije Stanojevića.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.