FCS podelio novac scenaristima i producentima 1

Filmski centar Srbije raspodelio je iznos od 42 miliona i 500 hiljada dinara scenaristima i producentima u četiri kategorije.

Upravni odbor FCS-a doneo je odluku na osnovu predloga konkursne komisije da u kategoriji stimulacija gledanosti budžet od 12 miliona dinara podeli autorima i producentima filmova „Bićemo prvaci sveta“, „Gorčilo – jesi li to došao da me vidiš“, „Pored mene“, „Braća po babine linije“ i „Smrdljiva bajka“, za njihova naredna ostvarenja.

Za proizvodnju domaćih dugometražnih dokumentarnih filmova podršku će dobiti projekti: „Iju – Deda Mrazova tajna radionica“ reditelja Mladena Kovačevića, „Supernova“ Vanje Kovačević, „JU grupa – priča o bratstvu i jedinstvu“ Darka Lungulova, „Zabranjena tetka“ Bojane Novaković, „Crni LJubivoje“ Predraga Velinovića i „Drvo starije od Amerike“ Marije Žižović.

U kategoriji za unapređenje i razvoj filmskog scenarija po tri stotine hiljada dinara dobiće Dane Komljen za priču filma „Linije želje“, Nemanja Vojinović za „Šareno brdo“, LJubica Luković za „Leto kad sam naučila da letim“, Boriša Simović i Aleksandar Radivojević za „Titanik II“, Stevan Filipović za „Srce tame“, Staša Bajac za „Strankinju“ i Ognjen Janković za „Šifru mungos“.

Za proizvodnju kratkometražnih dokumentaraca FCS će podržati projekte „Ostrvo“ Ivane Todorović, „Sonja 75038“ Marte Popivode, „Dnevnik ozbiljnog prestupnika“ Danila Cekovića, i „Kratki film o kino-entuzijazmu“ Filipa Markovinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari