Festival autorskog filma i onlajn 1

Pored redovnog programa 26. izdanja Festivala autorskog filma, koji počinje 27. novembra u bioskopskim dvoranama, publika će imati mogućnost da neke od naslova sa Festivala pogleda i na onlajn filmskoj platformi mojoff.net.

Prva onlajn projekcija glavnog programa Festivala u subotu, 28. novembra, prikazaće dobitnika nagrade „Zlatni medved“ u Berlinu – film „Zlo ne postoji“ iranskog režisera Muhameda Rasulofa, koji takođe u petak, 27. novembra, svečano otvara ovogodišnji FAF u Kombank dvorani.

Publika će imati priliku da na ovaj način pogleda još šest filmskih ostvarenja glavnog programa: „Dragi Drugovi“ (Andrej Končalovski), „Lux Aeterna“ (Gaspar Noe), „Novi Poredak“ (Mišel Franko), „Mandibule“ (Kventin Dupje), „French Tech“ (Bruno Podalides) i „Sibir“ (Abel Ferara).

Iz takmičarskog programa Festivala, koji inače obuhvata 11 filmskih ostvarenja, dva naslova će se naći na onlajn platformi – debitantski dugometražni film „Početak“ gruzijske režiserke Dee Kumbašvili koji je na San Sebastijanu osvojio čak četiri nagrade – za najbolji film, scenario, režiserku i glumicu, i film „Egzil“ režisera Visara Morine, koji je ove godine osvojio nagradu Srce Sarajeva za najbolji film na Sarajevo film festivalu.

Onlajn će se prikazivati i retrospektiva Vong Kar Vaija u čast Vojislava Vučinića, osnivača Festivala autorskog filma.

Ovu retrospektivu će, 28. novembra, otvoriti film „Eros – ruka“, dok će se narednih sedam dana prikazivati: „Pali anđeli“, „Pepeo vremena“, „Srećni zajedno“, „Čanking ekspres“, „2046“, „Veliki majstor“, kao i film „Raspoloženi za ljubav“.

Deo programa MojOff platforme posvećen je i ostvarenjima Abela Ferare.

Pored filma „Sibir“ koji se nalazi u okviru glavnog programa Festivala, publika će imati priliku da u petak, 27. novembra, pogleda čak tri naslova ovog autora: „Tomazo“, „Kinooperater“ i „Uživo u Francuskoj“.

U sklopu „Bande a part“ selekcije Festivala, filmska platforma nudi mogućnost da se pogleda „So od suza“ – film francuskog režisera Filipa Garela koji je nominovan za nagradu Zlatni medved na filmskom festivalu u Berlinu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.