Film i vođenje kroz izložbu Ognjena Tadića THE MAN: Neizvesnost iz horor žanra i humor 1Foto: Promo/Kula

Ognjen Tadić i Ivana Čavić provešće posetioce kroz izložbu THE MAN u sredu 5. oktobra od 19 sati, a nakon razgovora biće prikazan Tadićev film „Između prijatelja“. Izložba je postavljena u Galeriji Kula u Cetinjskoj 15 i može se posetiti do 9. oktobra.

– Izložba The Man je nehronološka priča o doživljajima Ognjena Tadića. Doživljaji koji nisu nužno nastali iz ličnog iskustva, ali su lično shvaćeni. Ognjen svoje autofiktivno iskustvo sveta prenosi inspirisan roleplay perspektivnom iz igrica. Sve scene spaja neizvesnost iz horor žanra i humor, koji u kombinacij stvaraju osećaj košmarnog. Izložba je zamišljena kao kolekcija različitih scena – isečaka iz narativa kojima ne znamo ni početak ni kraj, ali smo zatečeni u njima – istakli su organizatori.

Film i vođenje kroz izložbu Ognjena Tadića THE MAN: Neizvesnost iz horor žanra i humor 2
Foto: Nenad Vujanović

Ognjen Tadić je multimedijalni umetnik poreklom iz Subotice. Diplomirao je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu na departmanu iz fotografije, nakon čega je proširio svoje medije na film i digitalno slikarstvo.

„Iako je u njegovim radovima često prisutan humor, primarni doživljaj je nelagoda i nepoznato. U radovima su elementi iz svakodnevnog života iza kojih se nalazi nešto nadrealno i najčešće košmarno. Teme variraju od iskustava iz Ognjenovog detinjstva do podsvesnog, sa kojima formira svoj subjektivan svet“, ukazano je povodo rada Ognjena Tadića.

Film i vođenje kroz izložbu Ognjena Tadića THE MAN: Neizvesnost iz horor žanra i humor 3
Foto: Nenad Vujanović

Tokom vođenja sa umetnikom biće organizovan i razgovor o radovima – Kako su nastali; Kako su došli na ideju za izložbu; Zašto baš u Kuli; kao i odgovori na pitanja publike, kojima se organizatori veoma raduju.

– Nakon razgovora o izložbi pustićemo po prvi put u Beogradu Ognjenov film „Između prijatelja“. Nastavljamo razgovor o filmu, i odgovaramo na pitanja: Zašto je bitna multimedijalnost; Da li moraš da studiraš režiju da bi se bavio filmom, ali odgovaramo i na pitanja publike u kontekstu filma”, kazali su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari