Izložba "The Man" Ognjena Tadića - Iskustvo sveta inspirisano igricama 1Promo Kula

U prostorija galerija „Kula“, (Cetinjska 15) u četvrtak 22. septembra u 19h otvara se izložba Ognjena Tadića – „The Man“.

Izložba „The Man“ je nehronološka priča o doživljajima Ognjena Tadića. Doživljaji koji nisu nužno nastali iz ličnog iskustva, ali su lično shvaćeni.

Ognjen svoje autofiktivno iskustvo sveta prenosi inspirisan roleplay perspektivnom iz igrica. Sve scene spaja neizvesnost iz horor žanra i humor, koji u kombinaciji stvaraju osećaj košmarnog.

Izložba "The Man" Ognjena Tadića - Iskustvo sveta inspirisano igricama 2

Izložba je zamišljena kao kolekcija različitih scena – isečaka iz narativa kojima ne znamo ni početak ni kraj, ali smo zatečeni u njima.

Ognjen Tadić je multimedijalni umetnik poreklom iz Subotice. Diplomirao je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu na departmanu iz fotografije, nakon čega je proširio svoje medije na film i digitalno slikarstvo.

Iako je u njegovim radovima često prisutan humor, primarni doživljaj je nelagoda i nepoznato. U radovima su elementi iz svakodnevnog života iza kojih se nalazi nešto nadrealno i najčešće košmarno.

Teme variraju od iskustava iz Ognjenovog detinjstva do podsvesnog, sa kojima formira svoj subjektivan svet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari