Film „Nečista krv – greh predaka” premijerno prikazan na Festivalu evropskog filma Palić 1Foto: Ivica Vojnić

Film „Nečista krv – greh predaka” reditelja Milutina Petrovića premijerno je večeras prikazan na Letnjoj pozornici Festivala evropskog filma Palić.

Ovo ostvarenje nalazi se u Glavnom takmičarskom programu festivala, gde je u konkurenciji za Zlatni toranj za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju, kao i za Specijalnu nagradu žirija.

Reditelj filma, Milutin Petrović, obratio se publici pred početak, a ekipa filma se poklonila publici po završetku projekcije.

Film će imati svoju bioskopsku premijeru 24. avgusta u Beogradu.

„Zahvaljujem se festivalu, Paliću i Subotici na dobrodošlici i gostoprimstvu. Nadam se da je ovo trenutak kada možemo da, za sledećih sat i po, mi budemo vaši domaćini, a vi gosti u našoj priči. Dobrodošli u 1850. godinu i jednu priču koju smo ispričali”, izjavio je Milutin Petrović, reditelj filma, povodom svetske premijere ovog ostvarenja.

Film prati priču o Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

Film „Nečista krv – greh predaka” premijerno prikazan na Festivalu evropskog filma Palić 2
Foto: Ivica Vojnić

Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica.

Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv”.

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković i Vaja Dujović.

Film „Nečista krv – greh predaka” premijerno prikazan na Festivalu evropskog filma Palić 3
Foto: Ivica Vojnić

Film je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković. Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio repliku Vranja iz 19. veka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica. Fim je nastao u produkciji This and That Productions.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Film „Nečista krv – greh predaka” premijerno prikazan na Festivalu evropskog filma Palić”

  1. da sledeci put kad pise o glumcima, reziserima, itd. Stavi u zagradu ko je ciji sin, cerka, sestricina, dever, surnjaja, tako ce filmovi postici vecu gledanost. Zasto bi se samo gledali rijalitiji, ko da nema nista drugo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.