Bjelogrlić: Hadži Trifun želi sve sam da reši i to je početak njegovog kraja 1Foto: This and That produkcija

Na najbrojnije posećenoj konferenciji za novinare dosad na 28. Palićkom festivalu, koja se održana povodom svetske premijere filma „Nečista krv – greh predaka“ u režiji Milutina Petrovića, najveću pažnju je pobudio glavni glumac Dragan Bjelogrlić koji igra Hadži Trifuna.

On je rekao da je isprva bio iznenađen da Milutin pravi ovakav film ali kad je pročitao scenario shvatio je da je reč o kompleksnoj priči i kompleksnom liku.

– Bilo mi je najzanimljivije to što je Hadži Trifun čovek koji pokušava da sredi situaciju i sve radi da učini da njemu i svima oko njega bude dobro, ali sve čini pogrešno. To me podsetilo na naš mentalitet i shvatio sam kao i mnogo puta dosad, da su mnogi naši pisci primetili da živimo živote i onih pre nas, da su gresi i usud koji nosimo toliko jaki i ukorenjeni da sam upoznao razne Hadži Trifune a pamtim mnoge od njih i iz naše bliže i dalje istorije – rekao je Bjelogrlić.

On je dodao da je Hadži Trifun pre svega žrtva svog položaja, koji je sam sebi nametnuo, da bude gazda života i smrti. – On sve želi da reši sam i to je početak njegovog kraja – konstatovao je Bjelogrlić. On je rekao i da u svetlu aktuelnih pitanja rodne ravnopravnosti ovaj film dolazi u pravo vreme.
– Bora Stanković se prvi bavi položajem žena u našem društvu. Koštana je imala 16 a Mitke 60 – podsetio je Dragan Bjelogrlić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Bjelogrlić: Hadži Trifun želi sve sam da reši i to je početak njegovog kraja”

  1. Ne znam ko je Hadzi Trifun, ali me njegovo „zivotno putesestvije“, neodoljivo podseca na jednog danasnjeg lika sa Andricevog venca u Beogradu ( svaka slicnost doticnog lika sa Hadzi Trifunom je nenamerna). Hadzi Trifun mi je ipak drazi!

  2. Bjela je rekao šta je rekao i olakšao svoju dušu.Nisam ni očekivao da govori o ulozi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.