Filmski centar Srbije: Brojni srpski koprodukcijski filmovi u Puli 1Scena iz filma "Šavovi" Foto: Filmski centar Srbije

Na programu su manjinske srpske koprodukcije „Dnevnik Diane Budisavljević“ Dane Budisavljević, „Sam samcat“ Bobe Jelčića, „Koja je ovo država“ Vinka Brešana i „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ Predraga Ličine.

U programu hrvatskih manjinskih koprodukcija su i srpski filmovi „Teret“ Ognjena Glavonića, „Reži“ Koste Đorđevića i „Šavovi“ Miroslava Terzića, kao i srpska manjinska koprodukcija – film „Izbrisana“ Mihe Mažinija.

U Medjunarodnom programu, u odeljku Europolis, biće prikazan film „The Bra“ Velta Hajmera, ostvarenje u kome glavnu ulogu tumači Predrag Miki Manojlović, a u segmentu Popularni film i „Bela vrana“ Rejfa Fajnsa, koji je delimično sniman i u Srbiji i uz učešće Srbije.

U Studentskom programu naći će se i hrvatske premijere srpska kratkometražna ostvarenja „Dinosaurus“ Siniše Cvetića i „Šafarikova 19“ Lane Pavkov.

Na ovogodišnjem izdanju Pulske filmske akademije učestvovaće i projekat srpskog sitkoma „Mrnjavčevići“ Andjele Lazić i Lane Radošević.

Tokom trajanja festivala u Srpskom kulturnom centru u Puli biće organizovana izložba „Sonja Savić – Devojka iz grada“, priredjivača Predraga Živkovića i Marije Racković.