Filmski centar Srbije: Brojni srpski koprodukcijski filmovi u Puli 1Scena iz filma "Šavovi" Foto: Filmski centar Srbije

U glavnom takmičarskom programu 66. Pulskog filmskog festivala koji počinje 13. jula predstaviće se više srpskih koprodukcija, saopštio je Filmski centar Srbije.

Na programu su manjinske srpske koprodukcije „Dnevnik Diane Budisavljević“ Dane Budisavljević, „Sam samcat“ Bobe Jelčića, „Koja je ovo država“ Vinka Brešana i „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ Predraga Ličine.

U programu hrvatskih manjinskih koprodukcija su i srpski filmovi „Teret“ Ognjena Glavonića, „Reži“ Koste Đorđevića i „Šavovi“ Miroslava Terzića, kao i srpska manjinska koprodukcija – film „Izbrisana“ Mihe Mažinija.

U Medjunarodnom programu, u odeljku Europolis, biće prikazan film „The Bra“ Velta Hajmera, ostvarenje u kome glavnu ulogu tumači Predrag Miki Manojlović, a u segmentu Popularni film i „Bela vrana“ Rejfa Fajnsa, koji je delimično sniman i u Srbiji i uz učešće Srbije.

U Studentskom programu naći će se i hrvatske premijere srpska kratkometražna ostvarenja „Dinosaurus“ Siniše Cvetića i „Šafarikova 19“ Lane Pavkov.

Na ovogodišnjem izdanju Pulske filmske akademije učestvovaće i projekat srpskog sitkoma „Mrnjavčevići“ Andjele Lazić i Lane Radošević.

Tokom trajanja festivala u Srpskom kulturnom centru u Puli biće organizovana izložba „Sonja Savić – Devojka iz grada“, priredjivača Predraga Živkovića i Marije Racković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari