Filmski centar Srbije demantovao da je zabranio snimanje "Mezimice" 1Foto: Logo

Upravni odbor Filmskog centra Srbije saopštio je da oštro demantuje zlonamerne i netačne navode da je doneo odluku da zabrani snimanje filma “Mezimica”.

„Čak je i najvećem laiku jasno da Upravni odbor FCS-a nema nadležnosti da zabrani snimanje bilo kog filma, niti bi iko u Upravnom odboru imao takvu želju ili nameru“, navodi se u saopštenju Filmskog centra.

Takođe ističu da je Srbija demokratska zemlja u kojoj nema cenzure, a Upravni odbor Filmskog centra Srbije poštuje Ustav i zakone ove zemlje.

„Jedina istina koja se u zvaničnim dokumentima može dokazati, za razliku od mnoštva izmišljotina koje su izrečene je da: Upravni odbor FCS-a nije doneo nijednu odluku koja se tiče filma “Mezimica”, kao i da Upravni odbor nije imao razloga da uopšte raspravlja o ovom filmu, jer je u međuvremenu sporazumno raskinut ugovor između producenta i FCS. Dakle, niti je film zabranjen, niti je bilo ikakvih pritisaka na bilo kog autora“, navodi se u saopštenju Filmskog centra Srbije.

Dodaje se i da neistine koje se iznose štete pre svega srpskom filmu, koji sa sredstvima koja je vlada opredelila ima mogućnost da se razvija.

„Zato je nedopustivo da se zbog ličnih interesa pojedinaca dalje nanosi šteta ovoj instituciji“, zaključuje se u saopštenju Filmskog centra Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari