Filmski susreti Niš biće održani od 26. avgusta do 1. septembra 1Foto arhiva: Beta/Saša Đorđević

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti Niš“, 58. po redu, održaće se od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, saopštio Niški kulturni centar (NKC), koji je suorganizator manifestacije.

U toku je postupak selekcije, a rok za prijavu filmova produžen je do 10. jula.

Selektor filmova je  filmski kritičar Dejan Dabić, umetnički direktor festivala je Rastko Janković, predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, a direktor festivala je Srđan Savić, inače direktor NKC.

Kao i ranijih godina biće dodeljeno osam zvaničnih nagrada- Gran pri “Naisa” za najbolje glumačko ostvarenje, “Car Konstantin” i “Carica Teodora” za najbolju mušku, odnosno žensku ulogu, povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu, nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu i nagrada za najbolju debitantsku ulogu, navodi se u saopštenju NKC.

“Filmski susreti” su najstarija manifestacija posvećena domaćem igranom filmu u Srbiji, jedan od najstarijih filmskih festivala u regionu i jedinstvena manifestacija posvećena isključivo glumcima.

Osnivači festivala su Grad Niš i Udruženje filmskih glumaca Srbije, a organizatori su NKC i Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Filmski centar Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari