Filmski vodič od 13. do 20. februara 1Foto: Promo

List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima.

13. februar – Tomazo

Abel Ferara postavlja pitanje da li ostareli i namučeni reditelj može da nađe sreću u ulozi supruga i oca. Pitanje muči i glavnoj junaka Tomaza koga Ferara predstavlja sa nežnošću i razumevanjem, a Vilijam Defo ga igra brilijantno i otvoreno.

Kako se autor i junak pitaju, tako i publika treba da postavi pitanje da li joj je potreban još jedan film o požudnom, grešnom, a genijalnom reditelju u poznijim godinama – Tomazova posvećenost sopstenom duhu i Ferarina opširna studija karaktera daju pozitivan odgovor, ukazano je povodom ovog filma koji se od večeras daje u bioskopima.

13. februar – Sonikov film

Sonikov film je igrana, akciona avantura, komedija, inspirisana svetski poznatom i popularnom SEGA igricom, u kojoj je glavni junak svetloplavi jež. Radnja filma prati Sonika koji pokušava da upravlja svojim životom na Zemlji i odnosom sa novim, najboljim prijateljem, čovekom Tomom (Džejms Marsden).

Sonik i Tom će udružiti snage u pokušaju da spreče ozloglašenog doktora Robotnika (Džim Keri), koji želi da uhvati Sonika i iskoristi njegove nemerljive moći kako bi uspostavio dominaciju nad čitavim svetom.

U filmu takođe glumi i Tika Sampter i Ben Švarc koji je Soniku pozajmio glas, istaknuto je povodom ovog filma koji večeras počinje da se prikazuje u bioskopima.

13. februar – Ema

– Lepa, pametna i bogata, Ema Vudhaus, je kao nemirna matica za mali uspavani grad u kome živi. Ovo je blistava satira društva i odrastanja, u kojoj Ema mora proći kroz donošenje pogrešnih odluka u izboru udvarača, kako bi pronašla ljubav koja je oduvek bila tu – tako glasi radnja filma Ema koji se od večeras prikazuje u bioskopima.

13. februar – Zaposlena

– Panagiota se suočava sa nemilosrdnim sistemom i eksploatacijom na svom poslu, dok istovremeno proživljava i najlepši period svog do tada neispunjenog života – tako glasi najava za film Zaposlena, koji se od večeras prikazuje u bioskopima.

13. februar – Ostrvo fantazija

U Blumhausovom novom osvrtu na Ostrvo fantazija, zagonetni Gospodin Rork čini da se tajni snovi njegovih srećnih gostiju ostvare u luksuznom, ali zabačenom tropskom odmaralištu.

Međutim, kada se fantazije pretvore u noćne more, gosti su primorani da razreše misterije ostrva kako bi ga napustili živi.

Ostrvo fantazija je režirao Džef Vedlou, koji je scenario pisao sa Krisom Ročom i Džilijen Džejkobs, a producenti su Džejson Blum i Mark Toberof, ukazano je povodom filma Ostrvo fantazija koji se večeras prikazuje u bioskopima.

14. februar – Led 2

– Šta se tačno dešava u onom delu bajki nakon venčanja princa i princeze kada kažu „živeli su srećno do kraja života“? Nekoliko godina kasnije, glavni likovi ove ledene bajke – Nađa, prvakinja u umetnčkom klizanju, i vrhunski hokejaš Saša žive kao srećna porodica odgajajući svoju ćerkicu. Sve deluje savršeno do nemilog događaja koji će zauvek promeniti njihove živote… – tako glasi najava za Led 2 čuju bioskopsku projekciju publika može da pogleda od sutra.

20. februar – Portret dame u vatri

Francuska, 1770. godine. Slikarki Marien naručen je svadbeni portret mlade devojke Eloiz koja je upravo napustila samostan.

Eloiz se udaje protiv svoje volje, a Marien mora da je naslika bez njenog znanja.

Posmatra je tokom dana, kako bi je tajno naslikala – tako je opisana radnja filma „Portret dame u vatri“ koji se od sledećeg četvrtka prikazuje u bioskopima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari