Filmski vodič od 16. do 22. avgusta 1Foto: Pixabay - Sarah Richter

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

Filmski vodič od 16. do 22. avgusta 2

16. avgust – Pismo nepoznate žene

Dok leži na samrtnoj postelji, 27-godišnja Lisa Berndli poznatom pijanisti Stefanu Brendu šalje poslednje pismo. Dok čita Lisinu ispovest, priča se vraća u vreme kad je njoj bilo 14 godina i kad se Stefan doselio u zgradu u kojoj je njen otac bio domar.

Lisa se tada na prvi pogled zaljubila u Stefana, a nakon što joj je umro otac, njena majka se preudala i sa porodicom preselila u Linc. Kad je Lisa napunila 18 godina, očuh ju je predstavio poručniku Leopoldu von Kultnegeru, po njegovom mišljenju odličnoj potencijalnoj prilici za kojeg devojka odbija da se uda, upravo zbog ljubavi prema Stefanu.

Novi bioskop Zvezda od 21 čas.

17. avgust – Zapisano u vetru

Filmski vodič od 16. do 22. avgusta 3

U centru ove melodrame Daglasa Sirka, nalazi se razuzdana teksaška porodica Hedli, koja se obogatila na nafti. Kajl Hedli, samodestruktivni alkoholičar i plejboj, živi sa sestrom Marli. Ona želi da se uda za Kajlovog najboljeg prijatelja, Miča Vejna…

Jugoslovenska kinoteka, petak u 20 i 30 časova.

18. avgust – Dečak sa biciklom

Filmski vodič od 16. do 22. avgusta 4

Mladi Siril pokušavajući da pronađe oca sreće Samantu, koja vodi frizerski salon. Ona pristaje da dečak ostane kod nje tokom vikenda. Siril, ipak, ne prepoznaje ljubav koju Samanta oseća prema njemu… A, to je ljubav koja bi trebalo da rashladi njegov bes.

U glavnim ulogama: Tomas Dore, Sesil de Frans, Žeremi Renije. Film Dečak sa biciklom (The kid with a bike, 2011) režirali su Žan Pjer Darden i Luk Darden.

Novi bioskop Zvezda od 21 čas.

19. avgust – Kristofere Robine, gde si?

Filmski vodič od 16. do 22. avgusta 5

U novom filmu koji nam dolazi iz studija Dizni, pratimo životnu priču Kristofera Robina, sada kao odraslog čoveka i starih, omiljenih likova, Vinija Pua i njegove družine.

Kristofer Robin je odrastao, ima svoju porodicu i svoj posao, ali životne obaveze udaljavaju ga od snova i bezbrižnosti života. U trenutku kada pomisli da nema izlaza iz kolotečine, ponovo se sreće sa starim drugom, Vinijem, koji će mu pomoći da vrati radost u svoj život.

Cineplexx bioskopi.

20. avgust – Kabare

Filmski vodič od 16. do 22. avgusta 6

Berlin – ’30-ih, ekonomija je u raspadu i milionska armija nezaposlenih luta ulicama… u ovaj haos ulazi Seli, americka pevacica koja se zaljubljuje u biseksualca Brajana. Njih oboje zavodi Mek, bogati plejboj.

Film će biti prikazan u Jugoslovenskoj kinoteci od 20:30 časova

21. avgust – Vernost

Filmski vodič od 16. do 22. avgusta 7

Priča o tragičnoj ljubavi između Žižija, visoko kotiranog gangstera, i Bibi mlade devojke – vozača trkačkih automobila koja pripada visokom staležu, ispričana je na pozadini brutalne vladavine kriminalne bande u Briselu.

Bioskop Fontana 15 časova.

22. avgust – Megalodon: Predator iz dalekih dubina

Filmski vodič od 16. do 22. avgusta 8

Megalodon je naučno-fantastični akcioni triler snimljen po knjizi Stiva Altensa. Glavnu ulogu preuzeo je nezamenjivi Džejson Stetam uz nagrađivanu kinesku glumicu Fan Bingbing i Rubi Rouz.

Cineplex bioskopi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari