Filmski vodič od 26. do 31. januara 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

26. januar – Pravo vreme

Film braće Safdi smešten je u njujorški Kvins i vremenski sažet u nešto više od 24 sata. Priča prati dvojicu braće – Niku, mentalno zaostalog momka i Konija, sitnog kriminalca koji se jedini brine o bratu.

Nakon što Nik završi u zatvoru zbog neuspele pljačke banke, Koni kreće u uvrnutu pustolovinu kroz gradsko podzemlje, kako bi svog brata spasio iz zatvora. Jedne noći pune adrenalina, Koni upada u nasilnu situaciju i biva uvučen u zločin, pokušavajući da se izbori sa vremenom da bi spasio bratov i svoj život, koji vise o koncu.

Dužina trajanja filma: 100 min

Žanr: krimi, drama

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Robert Pattinson, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi

Režija: Ben Safdie, Joshua Safdie

27. januar – U četiri zida života

Intenzivna drama reditelja Filipea Van Liua donosi priču o klaustrofobičnom porodičnom životu u srcu sirijske ratne zone. Zarobljena unutar zidova svog doma pod opsadom, Sirijka Oum Jazan, majka troje dece, pretvorila je stan u sigurnu luku za svoju porodicu i susede, pokušavajući da ih zaštiti od rata koji bukti napolju, i održi što je moguće normalniji ritam života.

Filmski vodič od 26. do 31. januara 2

Kada snajperisti pretvore dvorište u zonu smrti, bombe zaprete konačnom uništenju zgrade, a provalnici dođu po svoj plen, održavanje krhke ravnoteže unutar zidova stana postaje pitanje života i smrti. Film je na programu bioskopa Tuckwood i Cine Grand Capitol Park Rakovica u Beogradu, Vilin Grad u Nišu i Eurocinema u Subotici.

Dužina trajanja filma: 85 min

Žanr: drama, ratni

Država/Godina: Belgija, Francuska, Liban /2017

Uloge: Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis

Režija: Philippe Van Leeuw

28. januar – Lavirint: Lek smrti

Poslednji deo čuvene trilogije „Lavirint“ prati Tomasa, koji predvodi grupu odbeglih ledinaša u njihovu poslednju i najopasniju misiju do sad.

Filmski vodič od 26. do 31. januara 3

Kako bi spasili prijatelje, moraju da provale u legendarni Poslednji grad, lavirint pod kontrolom misteriozne i moćne organizacije „WCKD“, za koji će se ispostaviti da je najsmrtonosniji od svih do sad. Ko uspe da preživi, dobiće odgovore na sva pitanja koja su ledinaši postavljali od prvog momenta kada su stigli u lavirint.

Dužina trajanja filma: 142 min

Žanr: naučna-fantastika, triler

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee

Režija: Wes Ball

29. januar – Igra vešanja

Detektivi odeljenja za ubistva udružuju se sa kriminalnim profajlerom kako bi uhvatili serijskog ubicu, čiji su zločini inspirisani dečijom igricom – Igra vešala. Glavnu ulogu u filmu igra Al Paćino.

Filmski vodič od 26. do 31. januara 4

Dužina trajanja filma: 98 min

Žanr: krimi, misterija, triler

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Brittany Snow, Al Pacino, Karl Urban

Režija: Johny Martin

30. januar – Čudesna panorama

Film govori o četiri osobe čije se priče prepliću u zabavnom parku na Koni Ajladnu pedesetih godina prošlog veka. Đini, emotivno nestabilna bivša glumica koja radi kao konobarica, Hampti, Đinin suprug, koji je operater na ringišpilu, Miki, spasilac u zabavnom parku, lep, mlad, zgodan koji sanja da postane pisac, scenarista i Karolina, Hamptijeva otuđena ćerka, koja se skriva od gangstera u očevom stanu.

Filmski vodič od 26. do 31. januara 5

Priče upotpunjuje sineasta Votorio koji snima film o strasti, nasilju i izdaji na živopisnom Koni Ajladu pedesetih godina dvadesetog veka.

Dužina trajanja filma: 101 min

Žanr: drama

Država/Godina: Velika Britanija/2017

Uloge: Kate Winslet, Juno Temple, Justin Timberlake

Režija: Woody Allen

31. januar – Bratstvo lopova

„Bratstvo lopova“ predstavlja rediteljski debi Kristijana Gudegasta, poznatog po scenariju filma “Pad Londona”. Priča prati legendarnu ekipu pljačkaša banaka kojI planiraju veliku, finalnu pljačku federalnih rezervi u Los Anđelesu, i to žele da izvedu tačno “ispred nosa” elitnih policijskih jedinica tog grada.

Filmski vodič od 26. do 31. januara 6

Film se radnjom fokusira na živote kriminalaca, kao i na živote pripadnika elitnih policijskih jedinica Los Anđelesa…

Dužina trajanja filma: 140 min

Žanr: krimi, drama

Država/Godina: SAD/2018

Uloge: Gerard Butler, Pablo Schreiber, O’Shea Jackson Jr, Curtis „50 Cent“ Jackson

Režija: Christian Gudegast

* Bioskopski repertoari mogu biti podložni promenama

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari