Filmski vodič od 9. do 15. avgusta 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

 

  1. avgust – The Dreamers

Filmski vodič od 9. do 15. avgusta 2

Ova romantična komedija iz 2003. godine prati životnu priču Amerikanca Metjua koji je na studijama u Parizu. On ubrzo postaje deo ljubavnog trougla. Zanimljivo je i to da se događaju u filmu odvijaju neposredno pre i posle demonstracija u Parizu 1968. godine.

Jugoslovenska kinoteka, 20:30 časova.

 

  1. avgust – The perfect storm

Filmski vodič od 9. do 15. avgusta 3

Oktobra 1991. ribarski brod vraća se u luku sa skromnim ulovom. U očajanju, kapetan ubeđuje posadu da mu se pridruže u još jednoj lovačkoj ekspediciji. Konačno imaju sreće, uhvatili su ribe u izobilju. Veliki problem pravi im oluja koja dolazi. Moraju odlučiti, žurbom kroz oluju do dobre zarade od prodaje ribe ili ostaviti ulov jer će se riba pokvariti i odabrati bezbedniji način.

Bioskop na otvorenom,  Parobrod od 20:30 časova. Ulaz je slobodan.

  1. avgust – Špijun koji me je šutnuo

Iznenadni događaji ubaciće dve mlade dame u neočekivanu svetsku zaveru. Pamet jedne i neverovatna spretnost druge sigurno će obema pomoći da završe misiju.

Filmski vodič od 9. do 15. avgusta 4

Odrej i Morgan, dve tridesetogodišnjakinje iz Los Anđelesa , nađu se upletene u neočekivanu svetsku zaveru, kada se Odrejin bivši dečko pojavi u njihovom stanu s opasnim ubicama  za petama. Njih dve odmah kreću u akciju, bežeći preko Evrope sa šarmantnim britanskim agentom i planom za spašavanje sveta.

Projekcija će biti održana u bioskopu Fontana sa početkom u 17 časova. Cena karte je 350 dinara.

  1. avgust – Antmen i Osa

Filmski vodič od 9. do 15. avgusta 5

Skot Lang našao se pred još jednim izazovom, da balansira svoj život kao superheroj i kao otac. Ali na pomolu je nova misija u kojoj će se boriti rame uz rame sa Osom i gde će otkriti tajne iz svoje prošlosti. Još jedno poznato Marvelovo ostvarenje možete pogledati u Cineplex Delta City od 22:30 časova.

  1. avgust – Refl ections in a Golden Ey

Filmski vodič od 9. do 15. avgusta 6

Film prikazuje, poroke  i želje u životima šestoro ljudi. Pukovnik Penderton je oličenje uspešnog čoveka i ima epitete pravog muškarca. Međutim on ne može da prihvati jednu stvar kod sebe, to da je homoseksualac. Njegova supruga, mlada i lepa Leonora, je u vezi sa njegovim kolegom, pukovnikom Morisom. Morisova supruga Alison je u depresiji nakon smrti svoje bebe. O Alison se stara mladi Filipinac Anekleto, čija feminiziranost izluđuje njenog supruga. Šesta osoba je mladi vojnik Vilijams, koji špijunira porodicu Penderton.

Jugoslovenska kinoteka, od 20:30 časova.

  1. avgust – Pravednik 2

Filmski vodič od 9. do 15. avgusta 7

U nastavku filma „Pravednik 2“ nastavlja da radi ono što najbolje zna, bori se za pravdu i spašava one kojima je potrebna pomoć. Kada mu bivšu šeficu i jedinu prijateljicu otmu i ubiju u organizovanoj zaveri, on se upušta u osvetu. Tokom svoje osvetničke misije sreće se s najiskusnijim ubicama a možda čak i sebi jednakima. Ali njemu je strah je nepoznanica. On rešava probleme koje slabiji ne mogu sami da reše, jer on je pravednik.

Bioskop Fontana, 21 čas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari