FK Crvena zvezda i brojne ličnosti opraštaju se od glumca Vlaste Velisavljevića 1Foto: Fonet/Marko Mišić

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je danas telegram saučešća povodom smrti glumca Vlaste Velisavljevića i ocenila da će odlazak legende srpskog i jugoslovenskog filma, televizije i pozorišta ostaviti veliku prazninu u svakom od nas.

„Vlasta Velisavljević ostaće upamćen po jedinstvenoj životnoj energiji i širokom osmehu. Čovek koji je zračio pozitivnom energijom i toplinom, sa izuzetnim smislom za humor, simbol Beograda, zlatnog doba jugoslovenskog filma i jednog vremena. Prepoznatljiv po glumačkim bravurama a zapravo vrlo jednostavan, Vlasta Velisavljević odlazi u nezaborav“, navela je ona u saopštenju.

Pevač Vlado Georgiev od glumca se oprostio na Tviteru sledećim rečima:

„Ode ovaj divni čovjek, preživio je dva velika rata, Goli otok, ali koronu nije preživio, vakcinisan i revakcinisan. Slava mu i vječnaja pamjat“.

FK Crvena zvezda: Nadamo se da će i sa neba gledati naše uspehe kao što je to radio sa tribina

Fudbalski klub Crvena zvezda oprostio se od proslavljenog glumca Vlaste Velisavljevića, koji je umro danas u 95. godini od posledica korona virusa.

Kako je saopštila Zvezda, proslavljeni srpski glumac bio često gost crveno-belih na stadionu „Rajko Mitić“ i prisustvovao brojnim uspesima kluba.

„Nema sumnje da je Vlasta obožavao Zvezdu, kao i da su svi voleli da vide našeg proslavljenog glumca na tribinama ‘Marakane’. Zbog toga mu ovom prilikom šaljemo poslednji pozdrav u nadi da će i sa neba gledati naše uspehe i radovati se kao što je to radio sa tribina“, navodi se u saopštenju.

„Svi ćemo pamtiti našeg Vlastu kao nekog ko je sa velikom emocijom bio deo crveno-bele porodice i nekog ko je dao ogroman nesebičan doprinos našoj kulturnoj sceni. Crvena zvezda izražava najdublje saučešće njegovoj porodici“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Glumac Vlastimir Vlasta Velisavljević preminuo je 95. godini života od posledica korona virusa, zbog kojeg je bio hospitalizovan pre nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari