Francuska komedija, vino i Van Gog 1

U narednim prazničnim mesecima distributerska kuća 2i Film nastavlja da u domaće bisokope donosi fantastična ostvarenje nezavisne evropske filmske scene, među kojima su francuski film „Tuđu glavu nosim“, francuska drama „Vino i vetar“ i čuveni film „S ljubavlju Vinsent: Misterija Van Goga“.

Ulazak u zimu ublažiće šarmantna i neodoljiva francuska komedija reditelja Bruno Kiša„Tuđu glavu nosim“, koja je već stigla u bioskope.

Šta se desi kada se dvoje ljudi dva dugogodišnja prijateljska para zaljube. I koliko to može poći „po zlu“ ili po smehu. On je ona, a ona je on… Kako će se snaći naši junaci ukomplikovanoj situaciji, koja se slučajem bizarnih okolnosti dodatno zakomplikuje pogledajte u bioskopima.

Francuska komedija, vino i Van Gog 2

7. decembra u bioskope stiže pravi vinski film koji govori o vinu, zemlji, korenima, ljudima, porodici i neraskidivim vezama. Film je priča o ljubavi, kojoj kao i vinu “treba vremena. Ovaj film dočarava nestvarne pejzaže i vinograde Burgundije, a ono što je interesantno jeste da govori o sve aktuelnijoj i lokalnoj priči kada je reč o vinogradima i bogatoj srpskoj zemlji, kojoj se sve više mladih vraća, ili razmišlja o tome. Zato je ovaj film inspirativna priča za sve one koji vole svoju zemlju i svoju porodicu… priča o nasleđu, korenima i vrednostima. Pitka i ukusna, gotovo opojna kao i vino!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ChEpqn8Gqck]

Početak zime biće obeležen domaćom premijerom filma “S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga”.U pitanju je jedinstveno kinematografsko delo o jedinstvenom umetniku – Vinsentu van Gogu, koji je ujedno prvi u istoriji u potpunosti naslikan animirani film na svetu. Film govori o brilijantnom i problematičnom holandskom slikaru iz 19. Veka, a kompletan film je u potpunosti oslikan u skladu sa slikama i stilom Van Goga. Proces je trajao dve godine. Svaki od 56.800 frejmova filma su zapravo ulja na platnu, koja su oslikana od strane tima od čak 60 slikara, a oni su koristili istu tehniku koju je koristio i Van Gog.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uSY5D_JwxnQ]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari