premijeraFoto: Radenko Topalović/Danas

Gala koncert u čast italijanskog modnog kreatora Renata Balestre, koji je preminuo u novembru 2022. godine, biće održan na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 26. aprila, najavili su organizatori.

Kako piše Nova.rs, orkestar Narodnog pozorišta nastupiće sa gostujućim dirigentom Jakopom Siparijem iz Italije, prijateljem Renata Balestre, a koncert će biti održan u sklopu manifestacije „Italijanska moda u Beogradu“.

U prvom delu koncerta prvaci baleta Narodnog pozorišta Tatjana Tatić, Igor Pastor i Jovica Begojev izvodiće odlomke iz baleta „Labudovo jezero“ u kostimima koje je za ovaj balet radio Balestra, dok će u drugom delu srpska primadona Jadranka Jovanović i italijanski sopran Ripalta Bufo izvoditi omiljene Balestrine arije.

Jovanović i Bufo nastupiće kao solisti i u trećem delu koncerta, gde će izvoditi numere iz opere „Pepeljuga“, dok će u okviru performansa biti predstavljeni i Balestrini kostimi za tu operu. Rediteljka koncerta je Ana Grigorović.

„Renato Balestra, veliki kreator i umetnik, ali i veliki prijatelj Srbije, preminuo je 26. novembra prošle godine. Na ovom događaju će se okupiti njegovi brojni prijatelji iz Italije i Srbije, a cilj koncerta je da se evociraju uspomena na njega i oda zahvalnost za sve što je uradio ne samo za Narodno pozorište, već i za našu zemlju“, navedeno je u saopštenju, a prenosi Nova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari