Glumci Narodnog pozorišta zahvalni vladi što je razumela njihove zahteve 1Foto: wikipedia

Zahvalni smo Vladi Srbije što je razumela naše zahteve.

Radosni što na mesto v. d. upravnika Narodnog pozorišta dolazi Ivana Vujić, osoba iz teatra s kojom smo uvek imali dobru komunikaciju i verujem da ćemo je imati i dalje – kazao je za Danas glumac Hadži Nenad Maričić u ime Singlusa, sindikata dramskih umetnika nacionalnog teatra.

Dejana Savića Vlada Srbije smenila je danas s mesta upravnika Narodnog pozorišta i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić. To je, moglo bi se reći, epilog jednomesečne krize u nacionalnom teatru, posle smene Željka Hubača, direktora Drame Narodnog pozorišta, što je iniciralo da većina glumačkog ansambla zatraži smenu Dejana Savića i otkrije javnosti nataložene probleme u kući.

Podsećamo, članovi Sindikata Drame narodnog pozorišta (SINGLUS) najavili su štrajk za 22. novembar, Dan nacionalnog teatra i to u 150. godini njegovog postojanja, ukoliko do tada Dejan Savić ne podnese ostavku ili ne bude smenjen. To je učinjeno juče na sednici Vlade, a glumac Hadži Nenad Maričić poručuje da će se glumci od sutra u podne pa do zore slaviti 150. godišnjicu Narodnog pozorišta.

– Za predsedništvo sindikata Singlus ovo je prvi korak ka temeljitoj sistematizaciji u radu i ispravnom poslovanju u pozorištu — zaključio je Hadži Nenad Maričić u ime Singlusa za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari